Duitse negatieven van Leuven

Wie wil weten hoe Leuven zich door Wereldoorlog I gesparteld heeft of wil zien hoe de stad er 100 jaar geleden uitzag: haast je naar het stadspark voor de tentoonstelling “De Duitse negatieven van Leuven”. 

IMG_5982

Tijdens WOI hebben de Duitsers honderden foto’s genomen van Belgisch erfgoed. Ter herdenking van de Groote Oorlog zijn deze foto’s gedigitaliseerd. Een klein deel ervan kan je nog tot 11 november bewonderen in het Leuvense stadspark.

 

De verwoestingen op de Oude Markt, een nauwelijks te herkennen Naamsestraat of enkele Leuvenaars die net langs de voedselbedeling geweest zijn. Het zijn maar enkele van de taferelen die je te zien krijgt op de tentoonstelling.

 

Naast de foto’s zijn er ook informatieborden die je vertellen over het verloop van de oorlog voor Leuven en haar inwoners. Wist je bijvoorbeeld dat er een badhuis geopend werd waar de Leuvenaars zich konden wassen?

IMG_5972

Verwacht niet té veel van de tentoonstelling, het aantal foto’s is (jammer genoeg) eerder beperkt. Maar als je in de buurt bent, is het de moeite om eens langs te komen.

IMG_5975

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s