Alfalfa

Falafel op zijn best, dat is Alfalfa in een notendop. Met dit hip restaurant slagen de uitbaters van Bar Stan er voor de tweede keer in om een vergeten hoek van Leuven te doen opleven met een horecaproject.

Deze keer koos het Bar Stan team voor het Sint-Maartensdal als nieuwe uitvalsbasis. Geen buurtbar of brunchmogelijkheden, wel authentieke Palestijnse falafel. Hiervoor gingen ze in zee met chef Abd, die eerder “de Groene hoek” opende. Zijn zaak werd in een hip jasje gegoten, maar aan het authentieke Palestijnse recept werd niets veranderd. Of zoals de eigenaars het zelf verwoorden op de facebookpagina van “de Groene hoek: “we kept the falafel and Abd, but we couldn’t keep the facebook page”.

Bestellen doe je aan de toog, waar je falafel à la minute bereid wordt. De keuze is beperkt tot een drietal gerechten, telkens met de heerlijke balletjes van kikkererwten als basis. De bijhorende groenten variëren per seizoen.

Geen vettige sausen bij Alfalfa, wel lekkere humus of de typische Midden-Oosterse tahini-saus op basis van sesam. Goed om weten: de falafels zijn naast vegetarisch (duh), ook glutenvrij!

Praktisch:

J.P. Minckelersstraat 48, 3000 Leuven.

 

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s