Barba

In de Mechelsestraat hangt sinds kort een blauw-wit-rode barbiersstok. “Een nieuwe mannenkapper?” was het eerste wat mij te binnen schoot. Je haren laten knippen zal niet lukken bij Barba, uitgebreid tafelen daarentegen wel.

Barba_buiten

Wanneer je naar binnen wandelt, valt het warme interieur meteen op. Donkere tinten, veel hout en gedimde lichten. De obers maken er een punt van om een warm onthaal te bieden; jassen aannemen en weghangen, mensen begeleiden tot aan de tafel, advies geven bij het kiezen van de gerechten. Het maakt meteen duidelijk dat Barba zich wil onderscheiden van het doorsnee restaurant in Leuven.

Barba_interieur.JPG

De chef, Daniele Soru, is dan ook niet van de minste. In 2014 won hij de kookwedstrijd “Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux” en mocht hij België vertegenwoordigen in de finale in Barcelona. Daarnaast deed hij ervaring op in tweesterrenrestaurant Nuance.

Barba_aperitief

Dat zie je aan de creaties die op tafel komen. De keuze aan gerechten is beperkt, wat te verwachten valt in deze setting. In ons gezelschap werd voor eend en zeebaars gekozen. De eendenborst was sappig en werd geserveerd met verschillende groente- en aardappelmousses en een lekkere vleessaus. Van ons mochten er nog meer groenten op het bord, maar hé wie zijn wij?

De gerechten zijn niet goedkoop, maar de prijs-kwaliteitverhouding zit goed. Voor een avond waar het net dat ietsje meer mag zijn, is Barba een uitstekende keuze.

Mechelsestraat 22

 

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s