Leuven veggiestad? (deel 4)

Drie jaar geleden kwamen wij tot de conclusie dat er wel degelijk lekkere vegetarische opties in Leuven zijn. Maar of Leuven als ideale veggiestad kon doorgaan? Nee. Daarvoor was het geitenwollensokken-gehalte nog te hoog. Drie jaar is lang natuurlijk: dringend tijd voor een update. Te beginnen bij Noordoever.

Noordoever_inkom

Concept: Dit vegetarische restaurant opende een tijd geleden de deuren aan de -geheel vernieuwde- Vaartkom. Een pluspunt dat meteen opvalt wanneer je binnen komt: het hippe, maar ook gemoedelijke, interieur. In tegenstelling tot ketens als Greenway of Loving Hut, krijg je hier niet het gevoel dat je er bent voor een snelle hap. Toch gaat het ook hier om een zelfbedieningsrestaurant, maar dan in een buffetvorm. Verschillende schotels staan klaar, je neemt zelf hoeveel je wil en achteraf wordt je bord gewogen. Je betaalt dus niet per gerecht, maar per gram. De keuken werkt enkel met biologische en lokale producten. Ook hier dus geen Coca-Cola op het menu, maar wel verse sappen of biologische wijn.

Naast eten is er ook een winkelhoek met allerlei duurzame producten (niet alleen etenswaren, maar ook plaids, schriftjes, meubels,…)

Noordoever_winkel.JPG

Eten: Keuze te over bij Noordoever. Het buffet is rijkelijk gevuld met koude en warme gerechten, twee soorten soep en verschillende desserts. Het aanbod varieert dagelijks. Toen wij langs kwamen viel vooral de groentelasagne, zoete aardappelen en de warme champignonsalade in de smaak. Enig minpuntje: het eten was niet altijd even warm.

Prijs: Het is moeilijk te zeggen of eten bij Noordoever nu eerder aan de dure kant is of niet. Alles is afhankelijk van de portie die je neemt. Wij betaalden aan het eind van de avond 25 euro voor twee borden en twee drankjes.

Besluit: Noordoever vormt zeker een aanwinst voor Leuven, waar het vegetarische aanbod eerder aan de magere kant was vergeleken met andere Vlaamse steden. Jammer dat het eten niet altijd even warm geserveerd werd. En wat geldt voor de langer bestaande vegetarische opties, geldt ook voor Noordoever: het blijft een zelfbedieningsrestaurant. Wij zoeken nog steeds naar een vegetarisch restaurant in Leuven waar je de benen onder tafel kan schuiven, kiezen uit een uitgebreide kaart en – wie weet – zelfs een aangepaste wijn bestellen?

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s