Veneir

Toen ik langs ging bij één van mijn vrienden om zijn nieuwe interieur te bewonderen viel mij een mooi vintage krantenrekje op. “Komt van Veneir, nochtans iets Leuvens.” Van Leuven? En nog nooit van gehoord? Dringend tijd voor een babbel met de onderneemster achter Veneir: Sanne.

LogoVeneir

Sanne studeerde enkele jaren geleden af als interieurvormgever in Brussel, maar merkte dat het moeilijk was om een job te vinden waarbij ze haar creativiteit volledig kwijt kon. Na een reis door Azië werden haar plannen om iets voor zichzelf op te starten steeds concreter. Niet veel later werd Veneir geboren.

“Veneir is een webshop met verschillende meubeltjes die al een leven gehad hebben,” legt Sanne haar concept uit. Ze bewerkt de meubels waar nodig om ze klaar te stomen voor een nieuwe thuis: reparaties, afschuren, nieuwe pootjes,… Ook haar vriend wordt soms ingeschakeld, hij is dan ook net een cursus houtbewerking gestart.

Veneir2

De stijl van Veneir laat zich niet in 1 woord vatten. “Ik zou er niet 1 stijl op willen plakken, het is een mix van vanalles. Als ik dan toch iets moet zeggen eerder Scandinavisch of mid-century design, soms zijn er ook industriële stukken bij.”

Eigenlijk is Veneir meer dan alleen een webshop met tweedehands meubels. Sanne geeft ook interieuradvies op maat of gaat op schattenjacht. Heb jij al lang dat ene meubeltje in je gedachten, maar niet de tijd om duizenden rommelmarkten af te schuimen? Dan kan je hiervoor terecht bij Veneir.

Veneir1

Sanne zoekt, shopt, knapt op en bezorgt het zelfs bij je thuis. “Eén van de eerste dingen die ik gedaan heb is een camionette aangeschaft. Het leveren van de spullen kost me veel tijd, maar zorgt ook voor persoonlijk contact met mijn klanten en dat vind ik belangrijk.” Nog liever – en wanneer het binnen de mogelijkheden valt – doet Sanne haar leveringen met de fiets. “Duurzaamheid staat echt centraal. Ik probeer zoveel mogelijk met de fiets of te voet te doen. Mijn visitekaartje is een stempel dat ik gewoon op papierrestjes kan gebruiken.”

Het concept slaat in elk geval aan. Veneir bestaat nog maar sinds mei en Sanne zit nu al voor het grootste deel door haar voorraad. “Dat toont het succes van Veneir, maar meteen ook de moeilijkheid: genoeg leuke spullen vinden. Het grootste deel van mijn tijd gaat op naar rommelmarkten, kringloopwinkels en het afschuimen van het internet.”

Waar ziet Sanne zichzelf over 5 jaar? “Ik hoop dat ik tegen dan een plaats heb voor mijn meubels, een soort loods of een leeg pand dat ik kan gebruiken als stock. Mijn vriend zal blij zijn als ons huis in Leuven niet meer volledig ingepalmd wordt.” Daarnaast hoopt Sanne nog veel interieurprojecten voor particulieren te kunnen realiseren.

Wij zijn in elk geval fan van haar mooie webshop en hopen dat Sanne haar toekomstplannen volledig kan ontplooien. Succes!

Webshop: http://www.veneir.be

Facebook: Veneir Meubilair

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s