Bistro Julia en Elias

Verscholen in een zijstraatje van de Vismarkt ligt bistro “Julia en Elias”. Op hun site beloven zij een “fijne en verse keuken, niet voor de grote massa”. Onze interesse is gewekt.

Julia_Elias5

Voor de meeste Leuvenaars is bistro Julia en Elias een vaste waarde in het Leuvense restaurantleven. Sinds de opening in 2013 kende het restaurant een groot succes. Het feit dat Hans Meus – jawel, broer van – één van de zaakvoerders was, heeft hierbij waarschijnlijk geholpen. Al is ook het concept origineel: Julia en Elias zijn de overgrootouders van de broers Meus en het restaurant lijkt dan ook een teletijdmachine, vol foto’s van Julia en Elias en herinneringen aan vroegere tijden.

Ondanks deze persoonlijke touch, besliste Hans Meus in 2015 uit het restaurant te stappen. Vennoot Nico Tuytten zet sindsdien het concept ongewijzigd voort. En dat is maar goed ook, want voor ons is bistro Julia en Elias een schot in de roos.

Op een warme zomeravond mochten wij plaatsnemen op het terras achter het restaurant, een gezellige koer,  ver weg van het Leuvense stadslawaai.

Julia_Elias6
De menukaart is niet erg uitgebreid (vijf voor- en vijf hoofdgerechten), maar verandert bijna dagelijks. Je kan à la carte een keuze maken, wij raden echter één van de menu’s aan. Het marktmenu is qua prijs-kwaliteitsverhouding moeilijk te overtreffen. Voor 32 euro krijg je een driegangenmenu voorgeschoteld, volgens dagelijks aanbod.

Diegenen die liever zelf beslissen wat te eten, kunnen ook voor het menu Mörek kiezen, eveneens een driegangenmenu waarbij je à la carte je gerechten uitkiest. Dit kost je 46 euro.

Julia_Elias7

De menukaart biedt eerder klassieke gerechten, die zeer verfijnd en met een moderne draai opgediend worden. Wij kozen elk voor een menu Mörek met een slaatje van rivierkreeftjes en groene appel als voorgerecht, een steak met bearnaisesaus en kabeljauw met garnaaltjes als hoofdgerechten en een (nog warme!) crème brulée en panna cotta om af te sluiten.

Volgens ons is bistro Julia en Elias moeilijk te overtreffen op het gebied prijs-kwaliteit. Wie niet op zoek is naar de nieuwste hypes, maar wel lekker en kwaliteitsvol wil eten voor een eerlijke prijs, zit hier aan het juiste adres.

Adres: Busleidengang 6d, 3000 Leuven

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s