Pronto Tapas

Aan gefrituurde hapjes geen gebrek, maar op het gebied van kwalitatieve tapasrestaurants heeft Leuven geen al te groot aanbod. Het nieuwe Pronto Tapas in de Muntstraat hoopt hier verbetering in te brengen.

ProntoTapas3

De naam Pronto zal veel Leuvenaars bekend in de oren klinken. De uitbaters van het nieuwe tapasrestaurant baatten vroeger dan ook het Italiaanse restaurant Pronto uit, eveneens in de muntstraat.

De uit Italië afkomstige eigenaars wilden het over een andere boeg gooien en openden een nieuw, Spaans getint, concept. Van waar die overstap? De Italiaanse eigenaar is getrouwd met een Spaanse en besliste daarom het beste van de Spaanse en Italiaanse keuken te combineren.

Deze mix wordt bij een eerste blik op de menukaart al snel duidelijk. Je hebt de keuze tussen enkele Italiaanse klassiekers (toen wij aanschoven was de tagliolini al tartufo bijvoorbeeld één van de suggesties, maar ook tagliata of pasta vongole staan op het menu) of een hele reeks zuiderse tapas.

Wij kozen voor een selectie van tapas met een afwisseling van klassiekers (zoals patatas bravas) of speciallekes (kabeljauw met aardappelen of een tapa op basis van salchicha).

ProntoTapas

En wat we voorgeschoteld kregen heeft ons zeker gesmaakt. Al mochten er voor ons nog iets meer van de specialere tapas op de kaart staan. Aan calamares en nacho’s geen gebrek in Leuven, vormen zulke tapas dan nog een meerwaarde?

Maar wie de facebookpagina van Pronto tapas volgt, merkt dat de kaart regelmatig verandert, waardoor je telkens andere tapas op het menu hebt staan.

Leuk is ook dat je een tapa kan kiezen als voorgerecht, om dan een echte Italiaanse klassieker als hoofdgerecht te bestellen en als afsluiter een smeuïge tiramisu.

Wij kozen 9 tapas voor twee personen, sloten de avond af met tiramisu en cappuccino en betaalden 51,90 euro. Betaalbaar en lekker.

Pronto Tapas

Muntstraat 20 Leuven

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s