DOCVILLE 2017

Documentaireliefhebbers, rep jullie zo snel mogelijk naar de zalen van Cinema ZED en pik nog een documentaire van DOCVILLE mee. Naar jaarlijkse gewoonte worden tijdens dit festival de beste nationale en internationale documentaires getoond.

docville
http://www.docville.be

Ook dit jaar is het aanbod enorm gevarieerd. Zo zijn er documentaires met zeer actuele thema’s. Wij denken aan: Free lunch society (over het steeds meer besproken basisinkomen), In defense of food (voor diegenen die maar niet wijzer raken uit alle voedseladviezen die de laatste tijd op ons afgevuurd worden) of I’m not your negro (waar de Amerikaanse burgerrechtenbeweging van de jaren 60 verbonden wordt met het huidige BlackLivesMatter).

Iamnotyournegro

Maar ook voor diegenen waarvoor het wat minder actueel mag zijn, is keuze te over. Wij zijn alvast enthousiast over het Amerikaanse Love True, waarbij de documentairemakers op zoek gaan naar het antwoord op de vraag of echte liefde bestaat. Maar ook Magnus, waar het gelijknamige genie en de wereldkampioen schaken gevolgd wordt, staat nog op ons lijstje.

Voor wie het allemaal wat vreemder mag, kan ook naar Tokyo Idols. Hier wordt ingezoomd op een Japans fenomeen van razend populaire tienermeisjes en hun veeleisende superfans.

Tokyo-Idols1.jpg

Het volledige programma vinden jullie hier.

DOCVILLE loopt nog tot 30/03.

Kaarten zijn te verkrijgen in Cinema ZED (zowel Vesalius als in ’t Stuk) of online.

Wij kozen voor de ZES x ZED kaart, waarbij je zes toegangstickets krijgt voor 42 euro.

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s