Pavlove

Liefhebber van katten, maar ook dol op reizen? Maak kennis met Pavlove, een kleinschalig kattenpension in centrum Leuven!

pavlove1

Op een ijzig koude winterdag fiets ik naar de Henri Regastraat op zoek naar Pavlove, dat verscholen ligt achter de statige gevel van een prachtig herenhuis. Bianca, de eigenares, wacht mij op voor een enthousiast gesprek.

pavlove2

Terwijl Bianca de katten eten geeft kan ik een kijkje nemen in de achterste ruimte van het herenhuis, dat helemaal omgevormd is tot kattenparadijs. Het is moeilijk om niet te vallen over de verschillende kattenspeeltjes, krabpalen en natuurlijk de pluizige viervoeters zelf.

pavlove3

“Momenteel is het rustig”, vertelt Bianca, “maar tijdens de kerstvakantie waren we helemaal volgeboekt.” Pavlove heeft van dierenwelzijn de toestemming gekregen om 12 katten te huisvesten. In de zomer kunnen er door de grote buitenruimte nog 25 bij.

pavlove6

Ik vraag mij af hoe je dat in goede banen leidt, zo’n 30 katten in huis. Volgens Bianca zijn er nog nooit grote problemen geweest. “Geen enkele kat is hier op haar eigen territorium, dat helpt.” Bovendien probeert Bianca problemen te vermijden via een goed intake-gesprek met de baasjes. “In zo’n gesprek probeer ik het karakter van de kat te achterhalen. Een sociale huiskat is ideaal, maar een heel angstige poes of een buitenkat die het niet gewoon is binnen te zitten zal problemen opleveren. Dan worden de beestjes angstig.”

pavlove4

Vermits er alleen katten opgevangen worden in het pension, vraag ik waarom Bianca voor de naam Pavlove gekozen heeft? Als dierenliefhebber wilde Bianca oorspronkelijk zowel honden als katten opvangen. “Dit is echter onmogelijk in centrum Leuven en ook daarbuiten was het enorm moeilijk om een geschikte en vooral betaalbare locatie te vinden. Daarom is het een pension uitsluitend voor katten geworden.”

Behalve de poezen die op vakantie zijn is Bianca dan ook zelf de trotse eigenaar van twee prachtige, grijze katten en een Duitse Scheper, Lola, die het kattengeweld rond zich al helemaal gewoon is.

Dat Bianca haar job serieus neemt is duidelijk. Ze vergelijkt haar dierenverblijf zelfs met een crèche en is erg begaan met de mini-tijgers. Leuvense kattenliefhebbers kunnen dus met een gerust gemoed op vakantie vertrekken wanneer ze hun poezen achterlaten bij Pavlove.

http://www.pavlove-kattenpension.be

Opvang van een kat kost 10 euro per nacht
Contacteren kan via: biancajoos@pavlove-kattenpension.be

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s