Content

In bijna twee jaar tijd is Content uitgegroeid tot een begrip in Leuven. Dit ligt waarschijnlijk aan het unieke concept en de verse producten. Maar ook de sympathieke uitbaters kunnen daar iets mee te maken hebben.

content_raam

Net verhuisd van Kessel-Lo naar centrum Leuven en op zoek naar de gemakkelijkste plaats om inkopen te doen. Zo botste ik op Content in de Tiensestraat.

Het staat al langs de buitenkant aangegeven: “vul je eigen potje”. Geen plastic tassen bij Content: het is de bedoeling dat de klanten hun eigen potjes meebrengen. Na een beetje hulp van een ingeburgerde klant, begreep ik dat ik mijn potjes eerst moest wegen aan de kassa, labelen en daarna mijn keuze kon maken tussen alle verse groenten, noten of cornflakes.

content_cornflakes

Ik moet toegeven dat ik met een beetje argwaan de winkel binnen stapte. “Recht van uw lokale boer” was nog zo’n slogan op de winkelruit. Ik verwachte me dan ook aan seizoensgebonden groenten en verder weinig keuze. Maar daar bleek niets van aan. Avocado’s, bananen of tomaten, allemaal te vinden in Content, ook in de wintermaanden.

content_groenten

Mede-uitbater Dries Debie legt uit dat het even zoeken was naar een goed evenwicht. Enerzijds wil Content inzetten op lokaal geteelde producten, anderzijds mikt de winkel op een groot publiek en daarvoor is een ruim assortiment aan producten noodzakelijk. “Het is niet de bedoeling dat de klanten nog bij 10 andere winkels moeten langs gaan. Daarom bieden we ook producten aan die niet lokaal te vinden zijn. Die hebben dan wel een bio- of fairtradelabel.”

Dries Debie en Sara Vander Auwera, de jonge initiatiefnemers, begonnen met het concept vanuit hun persoonlijke frustraties. “Wanneer we naar de winkel gingen en thuis alles hadden weggezet, was er meestal reeds een vuilzak vol van al de verpakkingen. Wij vonden dat dit anders kon.”

De inspiratie haalden ze in Berlijn, waar drie meisjes juist een wedstrijd hadden gewonnen met een soortgelijk idee. Uiteindelijk opende Content nog sneller de deuren dan de zaak in Berlijn en werd het daarmee ook meteen de eerste winkel in Leuven en omstreken om dit verpakkingsvrije concept in te voeren.

Nog opvallend: de winkel is een coöperatieve en is ontstaan mede dankzij crowdfunding. Iedereen die wil kan aandeelhouder worden en kan dan ook mee beslissen over de toekomst van de winkel.

content_kruiden

Extra voordelig voor de Leuvenaars: de ruime openingsuren! Content opent van 10u tot 20u de deuren. Ook dit is mede ingegeven door de persoonlijke frustraties van de uitbaters die het zelf verschrikkelijk vonden wanneer zij laat thuis kwamen van het werk en dan niet meer terecht konden in de supermarkt. Content profileert zich dan ook als een buurtwinkel en ontmoetingsplaats voor de omwonenden.

Ik ben, als nieuwe buur, in elk geval erg enthousiast. Tip van LeuvenXL: proef zeker de verse plattekaas of appelsap: heerlijk!

Content: Tiensestraat 259, 3000 Leuven

Alle weekdagen geopend van 10u tot 20u, zaterdag tot 17u. Zondag gesloten.

 

 

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s