Italian fuel food van Baracca

Baracca stond al maandenlang bovenaan ons to-do-lijstje. Sinds de opening vorig jaar, is Baracca een van dé hotspots van de Leuvens restaurant-scène. Bijgevolg is het niet evident om hier een tafeltje te bemachtigen. Tijdig reserveren is de boodschap!

img_4205

Wij probeerden al meerdere keren een datum vast te leggen, maar onze eigen drukke agenda’s verzoenen met die van Baracca zelf, bleek geen sinecure. Tot nu dus. En het was het wachten meer dan waard.

Wie op zoek is naar een klassiek Italiaans restaurant met enkel pizza en pasta op de menu komt bij Baracca bedrogen uit. Baracca is het enige restaurant in de omgeving dat zijn pizza’s in een echte steenoven bakt en alle gerechten zijn Italiaans geïnspireerd maar in een hip en eigentijds jasje gestoken. Hetzelfde geldt voor het interieur. geen traditionele rood-wit geruite tafellakens bij Baracca, maar wel een hip en modern interieur.

Baracca serveert Italiaanse gerechten om je vingers bij af te likken die je kan delen met de rest van je gezelschap. Bij Baracca is het namelijk de bedoeling dat je je gerechten deelt met de rest van het gezelschap. Als je dan zoals wij, met een aantal personen gaat eten, kan je heel wat social bites en pizza’s kiezen om te delen en dus van alles wat proeven. Sharing is caring! 😉

img_4212

wij hebben dus het genot gehad om zo wat alles van de kaart te proeven en elk gerecht was top. Baracca is niet supergoedkoop, maar je krijgt een erg faire prijs voor je gerechten. Uitschieters voor ons waren de pulpo, gelakte ribbetjes en kabeljauw. We kunnen elke Leuvenaar dan ook alleen maar aanraden om een gaatje te zoeken in de drukke agenda van Baracca, want het is het wachten meer dan waard. (extra pluspunt, het grote terras is verwarmd en het is er daardoor ook in de winter aangenaam om te zitten)

Baracca
Tiensestraat 34
reserveren kan via de site: http://www.baracca.be/

Openingsuren:
Di – za: 12 – 14h en 18 – 22h

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s