Abdijmolen

Wat te doen op de laatste zomerse zondag van het jaar? Een Leuvens terraske, het zal wel zijn. LeuvenXL trok naar de idyllische omgeving van de Abdij van ’t park.
abdijhof

De Abdij van ’t park is één van de oudste erfgoedsites die Leuven rijk is, ze dateert al van 1129. Geïnteresseerden kunnen de norbertijnenabdij en de daarbij horende permanente tentoonstelling bezoeken in het toeristisch seizoen (van 1 april tot 31 oktober).

Voor diegenen die minder tijd hebben, maar toch willen genieten van de mooie omgeving is brasserie de Abdijmolen een oplossing. Het restaurant is gevestigd in de oude watermolen die bij de abdij hoorde, en het moet gezegd, de restauratie is geslaagd. Op de site omschrijft brasserie de Abdijmolen de inrichting als volgt: “Geen koele designinrichting, maar smaakvol en warmhartig met respect voor het karakter van het gebouw.”

Het restaurant is opgebouwd in verschillende niveaus, waardoor de ruimtes steeds gezellig aandoen. Via de bovenste verdieping kan je ook naar het terras doorlopen, dat uitkijkt over de vijvers van de abdij en waar wij het laatste vrije tafeltje konden bemachtigen.

De kaart biedt voornamelijk klassiekers, maar wordt afgewisseld met enkele hedendaagse gerechten en biedt voldoende variatie. Wij kozen voor een snelle lunch met een spaghetti bolognaise en een Caesar salad.

abdijhof-spaghetti   abdijhof_salade

Een laatste zonnige dag in oktober, we waren zeker niet de enigen met het idee om te lunchen in de Abdijmolen. Het terras was goed gevuld en dat merkten we ook aan de bediening. Het duurde dan ook even voor onze bestelling werd opgenomen. Eens we besteld hadden ging het opeens erg snel. Nog geen tien minuten later stonden de mooi gepresenteerde gerechten voor onze neus.

De prijzen zijn gemiddeld, misschien wat aan de dure kant naar Leuvense normen. Voor de spaghetti betaalden we 11 euro, het slaatje kostte ons 17 euro. Maar voor die prijs kregen we ook erg lekkere gerechten in een mooie omgeving.

Het enige minpuntje? De Abdijmolen is deel van de keten The Lodge, die de meeste Leuvenaars wel zullen kennen. Verspreid over Vlaams-Brabant baat The Lodge verschillende hotels en brasseries uit. Voor diegenen die wel vaker een brasserie bezoeken in de buurt van Leuven zal de kaart dan ook vertrouwd aanvoelen. Leuk herkenbaar of teveel uniformiteit? Laat het ons weten in de comments.

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s