Escape room Leuven

Opgesloten worden in een kleine ruimte en zo snel mogelijk weer ontsnappen. Dat is –kort door de bocht- het concept van “escape rooms”. Sinds maart 2016 kan je voor deze nieuwe hype ook terecht in Leuven. Wij deden de test en lieten ons opsluiten in de geisha kamer.

escaperoom
escapegameaddicts.wordpress.com

 Escape rooms?

 Het idee voor een escape room kwam overgevlogen uit de wereld van de computergames. Als mensen het in de digitale wereld leuk vinden om via hints en tips uit een ruimte te ontsnappen, waarom dan niet in real-life?

De eerste fysieke “ontsnappingskamers” werden, hoe kan het ook anders, eerst in Japan neergezet. En vandaar begonnen de escape rooms aan hun wereldwijde veroveringstocht.

geisha
http://www.escaperoom-leuven.be

Escape Room Leuven   

Op de website van escape room Leuven kan je lezen dat het spel ideaal is als teambuilding met vrienden, familie of collega’s. Ik koos voor een tussenoplossing met collega’s die al lang vrienden geworden zijn.

De groep waarbij ik me aansloot kreeg de geisha kamer toegewezen, met als moeilijkheidsgraad 3/5. Het werd ons doel de zaak rond de vermiste geisha Chou op te helderen.

Een volledig Japans ingerichte kamer (bye schoenen, hallo tatami’s) wachtte ons op. Ik zal niet in detail treden, maar kan wel zeggen dat elk element in de kamer betast, besnuffeld of ondersteboven gekeerd is.

Ondanks de vele tips kwamen we toch twee minuten tekort om te ontsnappen uit de geisha kamer. Het is ons dus niet gelukt binnen het uur weg te raken, maar dat neemt niet weg dat escape room Leuven ons gedurende dat uur goed geëntertaind heeft.

Twee minuten tekort, doen jullie het beter?

Alle informatie vind je terug op www.escaperoom-leuven.be

Een spel speel je vanaf 26 euro per persoon

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s