Gloria: groene oase in hartje Leuven

There’s a new kid in town. Sinds het begin van de zomer is Leuven een uniek restaurant rijker. Het is niet zozeer de kaart die Gloria uniek maakt, maar wel de locatie. Het restaurant bevindt zich namelijk in de oude sigarenfabriek Vander Elst, waar vroeger ‘La Gloria’ sigaren gerold werden. Die geschiedenis van het gebouw komt mooi terug in het interieur.

 

IMG_4145

Gloria bevindt zich in de Zeven Tuinen, een groene oase op een boogscheut van de ring en slechts 10 minuten stappen van de Oude Markt. Maar van die drukte merk je op het grote terras niets. buiten het kabbelen van het water van de tuin, hoor je er niets. De ideale plek dus om gezellig bij te praten.

IMG_4146

Over naar het eten dan. Is dat ‘Simply glorious’ zoals de slogan doet vermoeden? Het antwoord is ‘ja’. De kaart bestaat uit een aantal toffe tapas, klassieke Belgisch-Franse gerechten, maar ook pasta en salades voor een redelijke prijs.

IMG_4149
We bestelden als voorgerechtje rundstartaar met oosterse salade en kroepoek en vervolgens een biefstuk met peperroom met frietjes (de Rode Duivels speelden dus ons eten moest wel een Belgische tintje hebben). We werden snel en vriendelijk bediend (een klein schoonheidsfoutje met de timing van het voorgerecht buiten beschouwing gelaten) en dat het smaakte! De verse frietjes en huisgemaakte mayonaise vielen erg in de smaak en ook de biefstuk zelf was lekker mals.

Bij de volgende match van de Rode Duivels gaan we voor de vol-au-vent!

Gloria: Arnould Nobelstraat 50, Leuven

openingsuren:

ma-vrij 12h – 14h en 18h tot 21

za 18h30 – 21h30

2 gedachten over “Gloria: groene oase in hartje Leuven”

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s