Kosmopol

De Kosmopol aan het Martelarenplein behoort tot één van de vaste stekken van de LeuvenXL-redactie. Toch verscheen er nog nooit iets over het restaurant op onze blog. Hoog tijd om hier verandering in te brengen!

kosmopol
©Kosmopol-leuven.be

Een avondje uit met de meisjes! Op ons programma: lekker uit eten en daarna naar ladies @ the movies (waar we trouwens getrakteerd werden op één van de meest clichématige en ergerlijke films van 2014). We kozen de Kosmopol dan ook vooral voor de locatie: dicht bij de Kinepolis!

Na een verwarrend moment bij aankomst (even leek het erop dat ze onze reservering vergeten waren, maar dit bleek dan toch niet zo te zijn) werden we naar onze tafel geleid. De uitstekende locatie dichtbij het station van Leuven is zeker niet de enige troef van de Kosmopol. Ook het warme interieur en de loungy sfeer geven je meteen een comfortabel gevoel.

Daarnaast is ook de kaart uitgebreid, met zowel enkele Vlaamse klassiekers zoals een koninginnehapje, als meer exotische gerechten zoals wok of tortilla’s. De kaart wordt ook aangevuld met enkele wisselende suggesties.

Kosmopol_tagliataWe kozen alle vier voor een ander gerecht: wok met kip en zoetzure saus, tagliata van rundvlees, gegrilde tonijn met tagliatelle en een klassieke steak béarnaise.

We hadden niet al te veel tijd voor een uitgebreid diner als we onze afspraak met de film niet wilden missen. Maar dat bleek geen probleem, ondanks het feit dat het restaurant goed vol zat, kregen we ons eten mooi op tijd. En nog belangrijker: we vonden het alle vier zeer lekker! De tonijn had een lekkere gegrilde smaak, de steak was mooi saignant en ook op de tagliata en wok was weinig aan te merken.

Ook qua prijs zit je bij de Kosmopol zeker goed. Zowel voor de steak, tagliata als tonijn betaalden we 19 euro, niet overdreven gezien de gerechten die we kozen. De wok was met 14,80 euro het goedkoopste gerecht van de avond.

kosmopol_tonijnOver het algemeen dus zeker een aanrader voor een gezellig diner. Jammer genoeg kunnen we de Kosmopol  niet aanraden voor de lunch. Het restaurant heeft geen lunchkaart, wat gezien de ligging dichtbij het station van Leuven, toch zeer jammer is! Misschien een tip voor de toekomst?

Kosmopol

Martelarenplein 10

3000 Leuven

Open van maandag tot zondag van 10u tot 24u

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s