Op stap in Leuven: deze week

Hapje tapje: De Werf

DeWerfDe Werf is een begrip in Leuven, zeker onder studenten. Je kan er iets eten aan erg democratische prijzen (zorg zeker dat je nog wat plaats hebt voor hun heerlijke desserts) of gezellig iets gaan drinken. De Werf heeft de DIY-trend goed begrepen. Je doet er namelijk, zoals op een bouwwerf, zo veel mogelijk zelf. Bestel je vers fruitsap, dan moet je zelf je appelsienen persen. Kies je voor warme choco dan krijg je een tas warme melk met chocolade in een potje. Leuk en lekker dus!

Toerist in eigen stad: Stellafabriek

Waaraan denkt de gemiddelde Vlaming bij het horen van de naam Leuven? Bier, studenten, Tobback, en…. Bier! Leuven zou Leuven niet zijn zonder haar Stellafabriek (alleen de geur al!). Vandaar stelt LeuvenXL jullie deze week voor om een brouwerijbezoek te plannen. Kom meer te weten over de geschiedenis van de Stellafabriek en de geheimen van het brouwproces. Individuele bezoekers kunnen pas vanaf april de fabriek opnieuw bezoeken, maar groepen kunnen kiezen uit verschillende “tours” op de site. Studenten kunnen zich bijvoorbeeld laten omscholen tot meestertappers in de Student tour, terwijl de echte liefhebbers hun hart ophalen met de beer tour. Schol!

Een snuifje cultuur: Kortfilmfestival

Leuvense filmliefhebbers kunnen deze week opnieuw hun hart ophalen, want ’t STUK is voor een week the place to be als het om film gaat. Nog tot 6 december vindt hier het jaarlijkse internationale kortfilmfestival plaats. Zowel fictie- als animatie- of kinderfilms staan hier op het menu. Daarnaast reikt het festival naar jaarlijkse gewoonte prijzen uit. Zo wordt onder andere de beste Vlaamse kortfilm bekroond. Veel mensen kijken dan ook uit naar de nieuwe kortfilm van Wannes Destoop, die in 2012 met ‘Badpakje 46’ de prijs voor de beste kortfilm in Cannes kon bemachtigen. Hij presenteert op het kortfilmfestival zijn nieuwe film ‘Billy the bully’.

Kortfilmfestival

Speciaal voor de 20ste verjaardag brengt het filmfestival ook het boek en 4 DVD’s “20 jaar Kortfilmfestival” uit. De liefhebbers moeten er snel bij zijn want het boek is slechts in beperkte oplage gedrukt en enkel tijdelijk beschikbaar via HUMO en de webshop van Dalton Distribution.

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s