Op stap in Leuven: Deze week

Hoera, er staat alweer een lang weekend voor de deur! Nog geen idee met welke activiteiten je dat zalig lange weekend gaat vullen? Geen nood, wij geven je alvast drie tips om je op weg te helpen.

Hapje tapje: Punto Café

Ondertussen heb je in Leuven een ruime keuze aan koffiebars, maar het Punto café aan de Bondgenotenlaan blijft toch een van onze favorieten. Het is de ideale plek om even uit te rusten tijdens het shoppen of een lekkere koffie uit te halen om mee te nemen op de trein. Proef ook zeker eens een bagel!

Toerist in eigen stad: De Sint-Pieterskerk

© www.toerismeleuven.be
© http://www.toerismeleuven.be

Onze Grote Markt hoeft niet onder te doen voor die van Brussel, zoveel is zeker! Terwijl ons stadhuis als voorbeeld heeft gediend voor dat van Brussel, is ook de Sint-Pieterskerk, de oudste kerk van Leuven,

zeker een bezoekje waard. Is het je trouwens al opgevallen dat de torens van de kerk nooit afgemaakt zijn? In de 16de eeuw hebben ze het bouwen van de torens stopgezet omdat de ondergrond niet stabiel genoeg bleek te zijn.

Maar vergeet zeker niet ook de binnenkant van de kerk te bezoeken. Naast een scha

tkamer telt de Sint-Pieterskerk ook verschillende bekende en minder bekende schilderijen. Het beroemdste werk is ongetwijfeld het drieluik van Leuvens stadsschilder Dirk Bouts uit de 15de eeuw: ‘Het Laatste Avondmaal’.

Niet te vergeten is ook Gouden Peter, de alom gekende Leuvense klokkenluider, die bovenop de kerk trouw het uur aangeeft.

Een snuifje cultuur: Expo Vesaliusvesalius

Geen goesting om in zo’n grauw novemberweekend buiten te komen? Ga dan eens naar de expo over Andreas Vesalius in Museum M. Vesalius is ten slotte niet alleen de grondlegger van de moderne geneeskunde, maar ook zo ongeveer de beroemdste Leuvenaar ooit. De expo geeft je een uniek inzicht in zijn werk en leven én je kan er zijn wereldberoemde anatomische atlas De Humani Corporis Fabrica gaan bewonderen. Een aanrader!
De expo van Vesalius loopt nog tot 18 januari. Meer info vind je op deze website.

One thought on “Op stap in Leuven: Deze week”

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s