Op stap in Leuven: deze week

Hapje, tapje: Donki

DonkiOp zoek naar een snelle hap, maar geen zin om alweer naar de frituur te gaan? Dan is Donki op de Oude Markt een goed alternatief. Verwacht hier geen uitgebreide menukaart of ingewikkelde gerechten, maar wel erg lekker en vers gemaakte burrito’s of taco’s aan democratische prijzen. Extra pluspunt: je kan je ze volledig zelf samenstellen. Bovendien probeert het team achter Donki zo veel mogelijk biologische producten te gebruiken. Installeer je dus aan een tafeltje (of met wat geluk op het terras) en geniet van een heerlijke Mexicaanse maaltijd voor zo’n 10 euro.

Meer weten? http://www.rockindonki.com/

 

&#169 Michael Stoop
©Michael Stoop

Toerist in eigen stad: stadhuis van Leuven

Het stadhuis op de Grote Markt is zo’n typische afspreekplek onder de Leuvenaars. Wie heeft er nog niet aan de
trappen staan wachten op vrienden die (alweer) te laat zijn? De volgende keer maak je gewoon van de gelegenheid gebruik om het meest herkenbare gebouw van Leuven te bezoeken!

Het stadhuis, dat op de site van de stad Leuven fier omschreven wordt als “één van de bekendste gotische gebouwen ter wereld” is elke dag vanaf 15u toegankelijk voor het publiek. Je krijgt niet alleen uitleg over de gedetailleerde gevel, maar kan ook het houtsnijwerk en enkele monumentale schilderijen binnenin bewonderen.

Indruk zal het bezoekje zeker maken, want het stadhuis is niet voor niets tot Leuvense topattractie verkozen door Tripadvisor. Meer informatie vind je op deze site.

Een snuifje cultuur: architectuur in M

De architectuurliefhebbers onder ons kunnen nog tot 30 november hun hart ophalen in Museum M. Daar vindt momenteel een tentoonstelling plaats rond de prestigieuze European Union Prize for Contemporary Architecture, of iets korter gezegd: de Mies van der Rohe Award. Al sinds 1988 wordt deze prijs om de twee jaar uitgereikt aan de beste architecturale bijdrage in Europa, onder andere de Nederlander Rem Koolhaas kon de award reeds in de wacht slepen.

In een reizende tentoonstelling worden de veertig genomineerde projecten van afgelopen editie en de winnende projecten van de afgelopen twaalf jaar bij elkaar gebracht. Je kan onder andere beelden en maquettes bewonderen.

Het lijkt de moeite om eens langs te gaan, zeker omdat Museum M de enige plek in de Benelux is waar deze tentoonstelling neerstrijkt. Een toegangsticket kost je wel rond de 12 euro.

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s