Op stap in Leuven: deze week

1001 dingen te doen in Leuven. Maar shit. ’t Wordt kouder, donker, natter. 1001 excuses om toch maar binnen onder een dekentje te kruipen en de tv aan te zetten. Gelukkig is LeuvenXL er om je die nodige schop onder je kont te geven. Met deze drie tips vergeet je al snel dat er thuis een warm dekentje op je wacht.

 

Hapje, tapje: Capital

In het najaar duwt de start van het nieuwe academiejaar de omzet van AB Inbev de hoogte in. Wie echter eens iets anders wil drinken dan Stella of Duvel, is bij de Capital aan het juiste adres. Naar eigen zeggen zijn ze het grootste biercafé ter wereld. Maak je keuze uit maar liefst 2000 verschillende bieren. Wie net als ons nieuwsgierig is naar hoe een Berentemmer of een Brugse Babbelaar smaakt, is hier aan het juiste adres. Schol!

 

Toerist in eigen stad: het Groot Begijnhof

Groot Begijnhof Leuven
Groot Begijnhof Leuven

Tripadvisor raadt toeristen in Leuven aan om zeker het Groot Begijnhof te bezoeken, en wie zijn wij om deze reissite tegen te spreken? Deze prachtige “stad in de stad” ontstond al in de 13de eeuw en is één van de grootste nog bewaarde begijnhoven in Vlaanderen. Met haar smalle straatjes, brugjes over de Dijle en haar vroeggotische kerk straalt het Begijnhof een middeleeuwse charme uit.

In de jaren 60 werd het Begijnhof verkocht aan de KU Leuven, die de gebouwen sindsdien gebruikt om er studenten en gastprofessoren te huisvesten. Dat brengt wel met zich mee dat dit een echte woonwijk is, geen gezellige restaurantjes of cafés, niet zonnen of voetballen op de grasvelden. Maar wie geniet van een rustige wandeling in een bijzondere omgeving in het Leuvense, is hier zeker aan het juiste adres.

 

Een snuifje cultuur: Novecento

 

Hou je van klassieke muziek? Of heb je zin om je comfortzone op de proef te stellen? Bestel een ticket voor Novecento en ontdek of moderne en postmoderne muziek uit de 20e eeuw jouw ding zijn. Tip: trek een vriend aan de mouw die muzieklessen in het SLAC (stedelijk conservatorium) volgt. Voor amper 5 euro genieten jullie samen van een muzikaal avondje uit.

Deze week: Quatuor Danel en Roeland Hendrikx met twee strijkkwartetten en een klarinetkwintet.

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s