De Baron

 Gin Tonic moet zo ongeveer het hipste drankje van het moment zijn. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Leuven sinds kort zijn eigen ginbar heeft.  De Baron ligt vlak langs Museum M en biedt meer dan 100 soorten Gin aan. Ik stelde mij maar al te graag kandidaat om die eens te gaan uitproberen.

(Celine Baeten)

Een kenner ben ik allerminst, een liefhebber des te meer. Wanneer ik de kaart bestudeer, word ik met mijn neus op de feiten gedrukt. Zoveel keuze en ik ken er niets van. Gelukkig helpt de garçon mij een handje. De Gins zijn netjes opgedeeld per land en dan nog eens per smaak. Grofweg vallen er vier smaken te onderscheiden: floral, complex, dry en citrus. Ik laat mij een Italiaanse gin adviseren.

Gefascineerd kijk ik hoe mijn Gin Tonic klaargemaakt wordt. Even later krijg ik een mooi geserveerd Gin, met aangepaste tonic, afgewerkt met veenbessen, peper en schijfje gedroogde pompelmoes.

De Baron

Zoals gezegd ben ik geen kenner. Maar ik proefde onmiddellijk dat dit drankje pakken beter is dan mijn eigen pogingen om een lekkere Gin Tonic te maken. Op de Facebookpagina van de Baron verwoordt iemand het eigenlijk perfect:

“If you’re used to pouring schweppes in a gordon’s dry gin, then this is like driving a Bentley when you’re used to your Peugeot city car.”

Ik kan mij daar alleen maar bij aansluiten. Extra pluspunt is de enorm kom popcorn die je bij je drinken krijgt.  Bovendien ligt De Baron erg strategisch. De ideale plaats om wat te komen uitblazen na een bezoek aan Museum M of een vermoeiende namiddag shoppen in de Diestsestraat.

Dat je al snel 10 euro neertelt voor je Gin Tonic neem ik er graag bij.

Leopold Vanderkelenstraat 26

Ma – Do10:00 – 1:00
Vr10:00 – 3:00
Za12:00 – 3:00
Zo12:00 – 19:30

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s