Leuven Veggiestad (deel 3)

IMG_1059Toegegeven, ik ben een echte carnivoor. Niets beter dan een heerlijk stuk steak op de barbecue. Maar sinds de populariteit van acties als ‘dagen zonder vlees’ en ‘donderdag veggiedag’ doet ook deze carnivoor pogingen om het vleesverbruik te minderen. Vandaar de vraag: is Leuven wel de ideale veggiestad?

(Lore Gillekens)

Het derde, en meteen ook laatste, restaurant dat ik doorlicht is The Loving Hut.

3. The Loving Hut

IMG_1058Concept: The Loving Hut is een keten die wereldwijd filialen heeft, en sinds kort ook in de Tiensestraat aanwezig is. Het concept doet een beetje denken aan Greenway: een gezond alternatief voor fastfood. Met dit verschil: The Loving hut is niet enkel een vegetarisch, maar ook een veganistisch restaurant.

Aanbod: Op het eerste zicht doet het menu aan Azië denken, wat niet hoeft te verbazen want het concept van The Loving Hut werd bedacht door een Vietnamees. Verschillende soorten noedels en loempia’s staan op het menu. Maar niet alles op de kaart is Oosters, zo zijn er ook burgers en pasta’s terug te vinden. Naast het vaste menu zijn er ook enkele wisselende suggesties.

Eten: Ik ging voor de rijstnoedels met groenten, veganistische reepjes en een loempia. Mijn eetpartner koos voor een suggestie: pastaschelpen gevuld met artisjok, zongedroogde tomaten en rucola, een salade en bruschetta. Hier geen wijn bij het eten, want alcoholische dranken worden niet verkocht in The Loving Hut.

IMG_1055      IMG_1056

Op voorhand had ik gemengde gevoelens bij dit restaurant, veganistisch?! Maar the Loving Hut heeft mij aangenaam verrast. Het restaurant heeft een vrij uitgebreid menu en het is er lekker. Als fan van de Aziatische keuken was ik erg tevreden met mijn rijstnoedels en zelfs de veganistische reepjes vond ik lekker.

Ook het gerecht van mijn eetpartner was origineel en erg smakelijk, meer moet dat voor ons niet zijn!

 Prijs: Ook in The Loving Hut vallen de prijzen goed mee. De Rijstnoedels kostten ons 12,5 euro, de suggestie viel iets duurder uit met 15 euro.

 Eindoordeel: Afwisselende kaart en lekker eten, ik wist niet dat je als veganist toch zo gevarieerd kon eten, een verrassing. Wel jammer dat het ook hier om een fastfood-formule gaat. Aangenaam zitten is het er niet echt en uitgebreid lang tafelen zit er dus niet in.

 Leuven veggiestad?

Leuven telt maar drie vegetarische restaurants en twee daarvan profileren zich als hippe fastfood-ketens. Lukemieke kun je dan weer onmogelijk hip noemen, maar lekker is het er zeker wel. Ik mis in Leuven toch een vegetarisch restaurant waar je uitgebreid en lang kunt tafelen, niet zelf je eten of bestek moet halen en keuze hebt uit verschillende gerechten. Al zijn de huidige vegetarische opties in Leuven wel degelijk de moeite waard.

 

 

 

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s