LeuvenXL volgt de Rode Duivels op de Oude Markt

Donderdagavond 19.45 uur. Ik arriveer meer dan 2 uur voor de wedstrijd Zuid-Korea – België op een stampvolle Oude Markt. Een enthousiaste menigte, honderden Belgische vlaggen en decibels, heel veel decibels. Leuven is unaniem: “De Rode Duivels gaan geschiedenis schrijven!”

 RodeDuivels3Het is een prachtig beeld. In het licht van de ondergaande zomerzon ontvlamt de massa een eerste keer tijdens de Brabançonne. Iedereen hoopt op een doelpunt van de Leuvense chouchou Dries Mertens, maar de fans malen er niet om dat het Jan Vertonghen is die de 0-1 binnen schiet. Liters bier vliegen in de lucht en mensen knuffelen een onbekende buur alsof het hun geliefde is.

 Maar wat verwacht de Oude Markt van het vervolg? Hoe ver kunnen onze duivels het schoppen in Brazilië? Bieke uit Begijnendijk is duidelijk: “België wordt wereldkampioen en Dembele maakt 3 goalen in de finale!” Hoewel ze duidelijk meer weet over het uiterlijk van mooie Moussa dan van zijn voetbalkwaliteiten, tekenen wij onmiddellijk voor haar voorspelling.

RodeDuivels

 “In de volgende ronde tegen de VS, dat is zeker een haalbare kaart. Vanaf dan spelen we alleen maar tegen topploegen en kan alles”, zegt Pieter uit Hoogstraten. “En een halve finale tegen de ‘Hollanders’ zou een droom zijn die uitkomt en een wedstrijd opleveren waarover we binnen 50 jaar nog praten.” Alle mensen rond Pieter delen zijn mening en ook zij geloven dat ze de komende weken nog meer dan 1 keer zullen terugkomen naar de Oude Markt om de Rode Duivels aan het werk te zien.

 In de roes van de overwinning (of was het die van de Stella?) is er niemand die durft te geloven in een slechte afloop komende dinsdag tegen de VS. “We zullen ze vermorzelen en laten zijn dat zelfs het machtigste land ter wereld geen partij is voor ons!” De Markt heeft gesproken, wij gaan nog van ons laten horen in Brazilië. En voor wie nog geen enkele wedstrijd van onze nationale voetbalploeg gevolgd heeft op de Oude Markt: een absolute aanrader!

Rodenduivels

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s