Leuven veggiestad?

Toegegeven, ik ben een echte carnivoor. Niets beter dan een heerlijk stuk steak op de barbecue. Maar sinds de populariteit van acties als ‘dagen zonder vlees’ en ‘donderdag veggiedag’  doet ook deze carnivoor pogingen om het vleesverbruik te minderen. Als nieuweling ga ik op ontdekking: is Leuven een ideale veggiestad?

(Lore Gillekens)

Volgens het veggieplan Leuven van vzw EVA, dat zich inzet om zoveel mogelijk mensen vegetarisch te doen eten, telt de studentenstad maar drie volledig vegetarische restaurants; Greenway, Lukemieke en The Loving Hut. Vandaag komt Greenway aan de beurt, maar hou LeuvenXL de komende weken zeker in de gaten voor de besprekingen van Lukemieke en The Loving Hut.

 1. Greenway (Parijsstraat 12)

IMG_0879

Concept: Voor een beginner lijkt Greenway het beste vertrekpunt. Zij bieden een vegetarische wereldkeuken aan in de vorm van fastfood. Dat betekent ook dat je zelf aan de toog je maaltijd bestelt en betaalt, voor je die mee naar je plaats neemt. Het interieur is basic, maar mooi. Met vooral veel groene accenten.

Aanbod: Greenway heeft een vrij uitgebreid aanbod, vooral gebaseerd op gezonde fastfoodgerechten. Je vindt kebabs, burgers en wraps terug op de kaart. Maar ook pasta- en wok-liefhebbers zullen zeker aan hun trekken komen.

Eten: Ik besluit op veilig te spelen en ga voor de vegetarische versie van een spaghetti bolognaise. Mijn partner slooft zich uit en kiest voor een meer uitdagende paprikaburger met rode biet en taboulé.

De (trouwens volkoren) spaghetti was lekker, maar een beetje flauw. Zit het gebrek aan gehakt hier voor iets tussen? De portie was wel ruim voldoende, ik kreeg mijn bord niet leeg.

De paprikaburger was dan weer wel goed gekruid en afgewerkt met rode biet, tomaat, courgette en sla. Zelfs ik vond dit een heel lekker broodje. De taboulé die de schotel vergezelde was lekker, al mocht ook die iets pittiger.

IMG_0881        IMG_0880

Prijs: De prijzen bij Greenway zijn zeker niet overdreven. Voor mijn spaghetti bolognaise betaalde ik 9,80 euro en de paprikaburger kostte ons 10,50 euro.

Eindoordeel: Voor een beginner is de Greenway inderdaad een goed vegetarisch alternatief. De kaart biedt een ruime keuze, de porties zijn groot genoeg en de prijzen correct. Omvergeblazen ben ik niet, maar voor een snelle hap ben je hier zeker op je plaats.

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s