Terrasfilms

 

TERRASFILMS_BANNER_14

 

Naar jaarlijkse traditie sluit Cinema ZED het seizoen af met haar terrasfilms! Je kan acht avonden lang gratis genieten van een film op het binnenplein van ’t STUK. Omdat kiezen tussen acht originele films niet makkelijk is, geven wij onze favorieten al op een rijtje.

 

 

De keuze van Celine: Inside Llewyn Davis

Ik hou ontzettend veel van lijstjes. Lijstjes van de slechtste outfits op een rode loper, over de meest moorddadige dictators tot de beste vakantiebestemmingen van het jaar. En dus uiteraard ook de filmlijstjes die gepaard gaan met de Golden Globes en de Oscars. Als ik ’s avonds een film wil opzetten, google ik altijd even de genomineerden voor ‘beste film’. ‘Inside Llewyn Davis’ was genomineerd in de categorie ‘Beste Film’ bij de Golden Globes en staat bijgevolg met stip op mijn lijstje aangeduid. Maar tot op vandaag is het mij nog niet gelukt hem te bekijken.

 

Hoewel de film niet met het beeldje ging lopen, is er voor mij nog een andere reden om naar deze film te gaan kijken: de gebroeders Coen. Eerlijk is eerlijk, een echte filmkenner ben ik niet. Maar een fan van deze broers ben ik zeker wel. Ik ben dus zeer benieuwd naar het verhaal van Llewyn Davis, een folkmuzikant, die probeert door te breken in het New York van de jaren ’60.

 

Woensdag 4 juni, 22u30 Inside Llewyn Davis

 

De keuze van Lore: Wadja

De film die ik op het terras van Cinema ZED zal meepikken is Wadja. Waarom?

1. Omdat hij volledig opgenomen is in Saoudi-Arabië, en dat is een unicum.

2. Omdat hij talloze prijzen gewonnen heeft.

3. Omdat hij een inkijk biedt in een onbekende wereld.

4. Maar vooral omdat de film gaat over een meisje die met een fiets een jongen wil verslaan: GIRLPOWER, we like!

 

Vrijdag 6 juni, 22u30, Wadja

 

De keuze van Li’s: The Imposter

De verdwijning van Julie en Melissa, van Annick Van Uytsel en Maddie McCann. De bevrijding van Sabine Dardenne en de ontsnapping van Natascha Kampusch. Het blijft me altijd intrigeren: Waar zijn ze? Leven ze nog? En als de politie ze terugvindt, zullen ze ooit nog dezelfde worden? Zullen ze ooit nog hun plaats terugvinden in hun gezin?

Het onderwerp fascineert me, maar ik ben duidelijk niet de enige. Bart Layton regisseerde de documentriller The Imposter, een waargebeurd verhaal over de vermiste Texaanse zoon Nicholas die meer dan drie jaar later in Spanje opduikt. Hij werd ontvoerd en seksueel misbruikt, maar  Nicholas ontsnapte en wordt herenigd met zijn gezin. Een probleem. Nicholas heeft geen blond haar en blauwe ogen meer, maar donker haar en ogen. De kijker beseft heel snel dat het om een andere jongen gaat, maar toch kan hij iedereen om de tuin leiden: zijn gezin, Spaanse autoriteiten en het Amerikaanse consulaat.

Waarom ik de film écht wil zien: de regisseur speelt hetzelfde misleidende spel met de kijker. Niets is wat het lijkt. En dàt, dat intrigeert mij nog het meest van al.

 

Woensdag 18 juni, 22u30, The Imposter

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s