De mooiste looproutes door Leuven

De lente begon al vroeg dit jaar. Dat merkte ik niet alleen aan de warme zonnestralen en volle terrasjes, maar ook aan de tientallen, honderden joggers die hun loopschoenen weer uit de kast haalden. Zowel de die-hards als de prille joggers die hun nieuwjaarsvoornemens nog moesten waarmaken, waagden zich aan een loopje.

Ik moet eerlijk bekennen: het valt me op omdat ik zelf nog maar een jaar loop. Vorig jaar – ja, bij het begin van de lente – probeerde ik het voor het eerst. In de hoop dat niemand me zag, haastte ik me naar het mini-parkje tegenover mijn deur om daar met Evi in de oren te joggen en te wandelen. Al snel werd dat park te klein. Waar moest ik nu naartoe? In het centrum zou ik me nooit wagen: al dat volk dat mijn rode kop mag aanschouwen? Nee bedankt. De Finse piste dan maar, aan het sportkot. Goed voor mijn zwakke knieën, maar wel vermoeiender. Maar eerlijk: na drie of vier rondjes op de piste is de pret er ook af. Ik zocht wat meer variatie. Maar opnieuw diezelfde vraag: waar moest ik nu naartoe?

Mijn eerste probeersel van 5 kilometer: Ik passeerde de Finse piste, liep tussen de peda’s, over de straat naar de Arenbergcampus. Daarna liep ik tussen de universiteitsgebouwen, door het veld en terug naar de straat. Via Alma 3 en de voetbalvelden kwam ik terug thuis.

Een echte aanrader. De ondergrond en de omgeving verandert regelmatig. Ik jogde over aangestampte aarde, asfalt en een grasvlakte. De weg leidde me door het bos, tussen de gebouwen, door de velden. Variatie troef dus.

 

Wat is jouw favoriete looproute door Leuven?

Laat het ons weten via Facebook of reageer op dit bericht.

Doe inspiratie op en ontdek de mooiste jogcircuits in en rond Leuven. Ben je bang dat je door de bomen het bos niet meer zal zien? Over enkele weken testen wij de drie leukste looproutes zelf een keer uit en laten je weten wat we ervan vonden…

2 gedachten over “De mooiste looproutes door Leuven”

  1. Ik ga joggen in het Heuvelhofpark in Kessel-Lo. Deze heeft ook een Finse piste, maar je kunt er ook op de onverharde paden of in het gras lopen als de houtkrullen je te zwaar worden.

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s