Burger Folie: Paradijs voor hamburgerliefhebbers

Burger Folie

Ongeveer een jaar geleden sloot het iconische café Amedee in de Muntstraat haar deuren. Menig Leuvens caféganger heeft daar ongetwijfeld een traan om gelaten. Ook ik vond dat spijtig, al was het maar omdat ik er nooit een reportage over had kunnen maken. Maar toen ik hoorde wat er in de plaats in het pand zou komen, ging ik onmiddellijk watertanden. Een burgerrestaurant in Leuven?? Wat was ik daar als grote hamburger/frieten-fan al lang van aan het dromen.

(Celine Baeten)

Toch duurde het tot vorige week vooraleer ik eindelijk zo’n enorme hamburger kon verorberen. Dat heeft niet alleen met mijn hectisch leven te maken, maar ook met Burger Folie zelf. Het is er klein en je kan er niet reserveren. Meer dan eens droop ik na een “Sorry, er is geen plaats meer” teleurgesteld weer af. Maar vorige week dus niet.

Burger Folie belooft ons verse gourmetburgers met huisgemaakte sausjes en vers gemaakte frietjes. Mijn zo al hooggespannen verwachten worden nog wat hoger bij het lezen van de menukaart. Ik besluit voor ‘The Mexican’ te gaan. Een hamburger met rundsgehakt, cheddar, guacamole, zure room, huisbereide tomaten relish, sla, ajuin, koriander en jalapeno’s. Mijn lief kiest voor een klassieker: een hamburger bacon & cheese. Op ons eten moesten we niet lang wachten. De hamburger wordt geserveerd met frietjes en een slaatje en ziet er zeer smakelijk uit.

Image

Even twijfel ik over hoe ik die enorme burger naar binnen ga spelen. Met mijn handen? Of toch maar beschaafd met mes en vork? Ik zit ten slotte op restaurant. Ik besluit dat je een hamburger met je handen mag eten en probeer het. Maar dat blijkt niet zo’n succes. Na mijn eerste hap ligt de helft van mijn hamburger al op mijn bord. Toch maar met mes en vork dan.

De hamburger smaakt mij enorm. Ik ben onmiddellijk vergeten hoe vervelend ik het vond dat er nooit plaats is. Het was het wachten waard. Bovendien betaal je een eerlijke prijs voor je eten. Mijn Mexicaanse burger kostte me, inclusief frietjes en slaatje, 16 euro. Tel daar nog een drankje bij en voor om en bij de 20 euro ben je gesteld.

Burger Folie

Muntstraat 4

www.burgerfolie.be

Openingsuren:

dinsdag tem zaterdag van 12 tot 14 u en van 18 tot 22u.

Reserveren niet mogelijk

One thought on “Burger Folie: Paradijs voor hamburgerliefhebbers”

  1. Bar slechte ervaring voor ons! Het vlees was koud van binnen en zelfs nog wat bevroren, Toen we vroegen naar een andere hamburger aan de overgestresste uitbater kregen we een radikaal neen . De wc was vuil en verstopt en het stonk naar riool tot in de zaal.

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s