Wabi Sabi Sushi

Wabi Sabi Sushi
Wabi Sabi Sushi

Sushi is hip. De sushibars schieten ook in Leuven als paddenstoelen uit de grond. Hoog tijd dus voor LeuvenXL om op prospectie te gaan! Ons oog viel op Leuvens nieuwste Sushirestaurant: Wabi Sabi Sushi.  

(Celine Baeten)

 Wabi Sabi Sushi bevindt zich in de Muntstraat, in een pand waar vroeger antieke meubels verkocht werden. De kasten, stoelen en tafels hebben plaats moeten ruimen, maar het restaurant ademt wel nog een oude sfeer uit. Wabi Sabi is stijlvol en simpel ingericht. Bovendien is het met zijn twee verdiepingen erg ruim. Maar goed ook, want zelfs op een doordeweekse donderdag zit het helemaal vol.

Gelukkig is er nog plaats voor twee. We kiezen een tafeltje op de bovenverdieping zodat we alles goed kunnen observeren. Een vriendelijke serveerster brengt ons een portie kroepoek en de menu’s. Ik moet bekennen dat ik een sushi-fan ben, maar de menukaart blijft ook voor mij Chinees. Naast sushi kan je ook kiezen voor een hele reeks andere Oosterse gerechten zoals Thaise curry of Japanse wok. Mijn partner en ik besluiten voor de Atlantic Sushi Boat te gaan. Een boot vol sushi voor twee personen met van alles wat.

Nog geen tien minuten later wordt onze boot al geserveerd. En inderdaad, de Atlantic sushi boot bevat een heel reeks verschillende sushi’s, sashimi’s en nigri’s. De vis was krakend en erg lekker. Een goede keuze, zo bleek.

Atlantic Sushi boat
Atlantic Sushi boat

Enige minpuntje is de prijs. Akkoord, verse vis is duur en je krijgt veel en lekkere sushi, maar wij betaalden 62 euro, toch niet weinig. Dat neemt niet weg dat het restaurant een aanrader is. Wie op een warme zomerdag als vandaag zin heeft in een frisse maaltijd, is bij Wabi Sabi Sushi zeker aan het juiste adres.

Muntstraat 10, 3000 Leuven
016 74 77 54
http://wabisabisushi.be

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s