Kokoon

Foto Kokoon (2)

 

In de ’s-Meiersstraat, een zijstraatje van de overbekende Muntstraat, biedt restaurant Kokoon een combinatie van traditionele gerechten en Oosterse creaties. We schoven onze voeten onder tafel in een modern en toch warm interieur en lieten ons verwennen door lekkere gerechten.

(Katrien Vandebroeck)

Ik was Kokoon al verschillende keren gepasseerd, en toch was het nog nooit in me opgekomen om hier te komen eten. Onterecht, zo is gebleken. Stop halverwege de Muntstraat en sla even af naar rechts, want daar tovert de chef-kok van Kokoon heel erg lekkere gerechten tevoorschijn.

Het restaurant oogt op het eerste zicht niet groot, maar voorbij de bar is er nog een behoorlijk grote ruimte waar tafels gedekt staan. Onze tafel bevond zich in het eerste gedeelte van het restaurant. De witte muren, de zwarte bar en de decoratie doen modern aan, maar de houten tafels en stoelen geven het geheel een warme touch. Nadat we ons genesteld hadden, kregen we meteen een hapje aangeboden: altijd leuk! Vervolgens dronken we een aperitief en bladerden we door het ruime assortiment aan gerechten. Er is voor ieder wat wils. Wie liefhebber is van klassiek, kan kiezen tussen verschillende vlees- en visgerechten met allerlei soorten sausjes. Voor wie liever wat Oosters of pikant verkiest, biedt Kokoon heel wat wokgerechten. Scampi’s, kip, veggie, groenten, soja, curry: keuze genoeg. Bij alle wokgerechten worden ook telkens drie verschillende sausjes geserveerd. Daarnaast staan er ook nog een aantal salades op de kaart, waaronder ook een pastasalade.

Na de knoop te hebben doorgehakt, bestelden we als voorgerecht de dagsoep. Als hoofdgerecht koos iedereen voor iets anders. Een aantal onder ons testten de suggesties uit: ravioli met spinazie, ricotta en kerriesaus, ravioloni van scampi, kerrie en een kreeftensausje en de wok van kippenreepjes, knolselder, gerookt spek, hoegaarden, champignons, room en basmatirijst. Ondanks de drukte in het restaurant moesten we gelukkig niet overdreven lang wachten op onze gerechten. Alle borden waren mooi gedresseerd en roken heerlijk. Mijn wok van scampi met rode curry, strawmushrooms, boontjes en rijst was echt lekker en best pikant.

Na ons hoofdgerecht namen we nog een dessertje: vooral de trio van sorbet viel enorm in de smaak. We sloten de avond af met een drankje en het feit dat we het restaurant zo goed als mee afsloten, had niet alleen met het gezelschap te maken, maar ook met het feit dat het er heel aangenaam is om te blijven zitten.

Kokoon is ideaal om met een klein gezelschap te gaan eten: je zit er rustig, in een mooi interieur en er is voor iedereen wat. Er wordt zowel een westerse als oosterse keuken geserveerd en dat voor schappelijke prijzen. Voor een hoofdgerecht betaal je gemiddeld 18 euro. Mijn ervaring bij Kokoon was alvast positief!

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s