Wat is er aan de hand met Marktrock?

Marktrock
Marktrock

Er is al een tijdje commotie rond Marktrock. Op 9, 10 en 11 augustus vindt in Leuven de 31e editie plaats. Maar of het stadsfestival volgend jaar opnieuw in zijn huidige vorm zal plaatsvinden is lang niet zeker. De mening van het publiek is alvast duidelijk. Marktrock moet blijven voortbestaan en moet in Leuven blijven. De groep “We Love Marktrock Leuven!” telt ondertussen al meer dan 1600 leden.
(Celine Baeten)

Marktrock begon in 1982 als een bescheiden stadsfestival dat jaar na jaar uitgroeide tot een vaste waarde in Leuven. In 2007 werd het festival al eens bedreigd. Marktrock barste uit zijn voegen, kreeg financiële problemen door te dure acts en buren klaagden over geluidsoverlast. Live Entertainment bracht Marktrock terug naar haar roots: 100% Belgisch en 100% gratis. Zo won het stadfestival langzaam ook de Leuvenaar terug

Wat is er aan de hand?
Maar wat is dan nu precies het probleem? Sinds 2008 organiseert Live Entertainment dus Marktrock. Ze hebben een vijfjarig contract met de stad en dat loopt nu af. Leuven heeft nog niet laten weten of het contract verlengd wordt of niet, en dat maakt de toekomst van het stadsfestival onzeker. Schepen van feestelijkheden Dirk Vansina (CD&V) heeft immers al laten weten dat hij in 2014 een nieuwe concept wil lanceren: “De zomer van Leuven”. De hele zomer lang zullen er allerlei activiteiten georganiseerd worden die Leuven als cultuurstad op de kaart moeten zetten. Wat de plaats van Marktrock in dat concept is, is nog niet duidelijk.

Uniek concept
Live Entertainment en de fans geloven alleszins in het concept. Marktrock werkt volgens een unieke formule: 100% gratis en 100% Belgisch. Op termijn wil het evenementenbureau een “Marktrock” organiseren in elke Vlaamse provincie. Die schaalvergroting start dit jaar al met “Marktrock Bilzen”.

Nieuwe initiatieven
Daarnaast organiseert Marktrock dit jaar ook een aantal nieuwe initiatieven. Zo kunnen verenigingen een standje aanvragen op de Vismarkt. Daar kunnen ze dan allerlei activiteiten organiseren. Verder zal op het Hogeschoolplein een heuse muziekmarkt komen te staan. Het is een tweedehandsmarkt waar je alles kan vinden van wat met muziek en entertainment te maken heeft gaande van cd’s en posters tot vinylplaten.

Marktrockliefhebbers houden best onze blog want er volgen nog posts!

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s