In’t Joor 1: het kleinste café van Leuven

In't Joor 1
In’t Joor 1

Wie ‘Uitgaan in Leuven’ zegt, denkt automatisch aan de Oude Markt en de talrijke fakbars. Voor de gemiddelde Leuvense student zijn deze twee opties ruimschoots voldoende, maar wij zijn meerwaardezoekers en daarom lieten wij ons een hele avond onderdompelen in de intieme sfeer van ‘Inn’t Joor 1.’

(Celine Baeten & Tijl Verstraeten)

Op een steenworp van de populairste fakbars van Leuven, diep verscholen in de Ravenstraat, trekt Germaineke elke avond rond 22.00 de rolluiken van haar café omhoog. Bij binnenkomst blijkt dat niemand overdreven heeft en dat ‘Inn’t Joor 1’ effectief het kleinste café van Leuven is. Hoop en al 20 mensen rond de toog + 3 mensen op de toiletten en de kroeg zit stampvol.

Wat meteen opvalt zijn de tientallen uilen aan de muren. Germaine slaagt erin het verhaal achter deze uilen zo prikkelend te vertellen, dat we haar oneer zouden aandoen het hier neer te schrijven. Enkel zij is in staat om met haar sappig ‘Leives’ accent de klanten te boeien met verhalen over de prekende uilen.

‘Inn’t Joor 1’ staat echter niet het meest bekend om zijn oppervlakte of om zijn uilen, maar wel voor een eenvoudige maar geniale culinaire troef. Naar aloude Vlaamse traditie wordt de kleine honger er gestild met een hardgekookt eitje. Geserveerd in een grote schelp, vergezeld door een royale dosis peper en zout. Om het met de woorden van Germaineke te zeggen: ‘Het moeten allemaal geen pita’s zijn, voor 50 cent bent ge hier even goed gesteld!’

De bierkaart is voldoende gevarieerd om iedereen aan zijn trekken te laten komen en ook voor de wijnliefhebbers heeft Germaine een uitgebreid aanbod. ‘Inn’t Joor 1’ bezoek je niet om volledig uit de bol te gaan, maar wel om te genieten van een donkere trappist in een gemoedelijke sfeer en een authentiek kader.

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s