Tentoonstelling: All ways back to basics

Hlennytentoonstellingoe komen onze spullen aan al die prachtige kleuren, vormen en materialen? Dat is de vraag die Daniel Robberechts zich dagelijks stelt. We razen constant door het leven. Zouden we af en toe niet beter even stilstaan bij de basisbeginselen?

(Klaartje Janssens)

Daniel baatte samen met zijn vrouw Gerda 10 jaar lang Jeff’s Guesthouse op de Grote Markt uit. Toen Gerda het verschrikkelijke nieuws te horen kreeg dat ze borstkanker had, verkocht het koppel hun hotel en investeerde in een gezellige woning net buiten de stadsrand. Daar opende Daniel een nieuwe bed & breakfast ter ere van zijn levenspartner. Na een leven als graficus en hoteluitbater was het tijd om terug te grijpen naar zijn echte passie: kunst!

Jeff’s Guesthouse had onderaan een winkel waar het koppel unieke stuks verkocht.  Kleding, interieurstukken, kunstwerken, … Alles wat hen aansprak wilden ze delen met anderen. “Ik hou van het echte in zaken. Hoe is iets ontstaan en vooral waarom. ” Drie jaar geleden richtte Daniel daarom Biennale  Arts & Crafts op. Dit jaar staat de tentoonstelling helemaal in het teken van echte materialen. All ways back to basics toont het verhaal van jonge designers en kunstenaars die basismaterialen waarderen en zich nog de vraag stellen ‘Waar komt het vandaan?’.

Daniels zoon Nathan studeerde design in Mechelen, dus hij weet hoe moeilijk het is om in die wereld een opstap te vinden. Via deze weg wil Daniel een platform bieden aan jonge kunstenaars. Verschillende vrienden van Nathan, maar ook grote, bekendere namen stellen tussen 19 e 23 juni hun werken tentoon op vier verschillende locaties in Leuven.

“Eerst en vooral wordt de b&b zelf omgetoverd tot een heuse expositieruimte waar vooral fotografie centraal zal staan. De designers krijgen een leegstaande ruwbouw ter beschikking. Op die manier gaat de aandacht volledig naar hun stukken.” De Kabouteransstraat krijgt voor één dag een pop-upfotostudio. Iedereen die droomt van een fotoshoot fotoshoot in fiftiesstijl kan zich hier volledig laten gaan. Een visagiste en liveband maken de sfeer compleet. “Als laatste locatie koos ik voor bio-tuinen dichtbij de b&b. Hier zal een Touareg zijn tent opslaan ter ondersteuning van een internationaal ontwikkelingsproject.”

De b&b-uitbater is in inwijkeling uit Brussel, maar is zeer blij dat hij zijn project in Leuven kan uitbrengen. “Sinds de opkomst van Museum M wordt kunst steeds belangrijker in de stad. We moeten zeker niet in de schaduw van Antwerpen, Gent of Brussel leven. Bovendien komen verschillende Brusselaars elk jaar naar de expositie. Ze vinden het fijn om even uit hun drukke stad te verdwijnen en op die manier ontdekken ze een portie nieuwe creativiteit.”

Op 19 juni kan je terecht in Daniel’s B&B in Cardenberch 14 vanaf 20 uur. Vanaf dan ben je dagelijks welkom tussen 13 en 20 uur om je volledig onder te dompelen in de wereld van kunst en creativiteit. Nog vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@danielsbedandbreakfast.be, Daniel helpt je met plezier verder!

One thought on “Tentoonstelling: All ways back to basics”

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s