Tutti Passi: “we zijn geen sekswinkel”

IMG_0025

Toen ik onlangs naar de Diestsestraat liep, botste ik op een etalage vol sexy lingerie en vibrators. Een sekswinkel? In het centrum? Hmm! LeuvenXL ging op prospectie.

IMG_0017Het blijft een beetje vreemd, een sekswinkel bezoeken. Maar dat is één van de eerste zaken waar verkoopster Martha Eyskens mij op wijst. Tutti Passi is verre van een seksshop, wel een romantische prikkelshop. “Een prikkelshop draait vooral rond sfeer: geurtjes, lingerie, pluimpjes,… Wij bieden ook vibrators en dergelijke aan, maar wij gaan nooit over de streep. Elk modaal gezin kan wat wij verkopen in huis hebben. Een seksshop, daar hebben ze ook pornovideo’s en sm-artikelen, dat gaat zwaarder en ruiger. Je krijgt een heel ander publiek. Van Tutti Passi kan iedereen een cadeaubon krijgen, dat stoot niemand tegen de borst.”

En inderdaad, de winkel straalt een romantische sfeer uit. Met veel bad- en verzorgingsproducten, massagetoestellen, veertjes en ondergoed. Geen ordinaire posters van “blote madammen” of ruige zweepjes aan de muur. Wel mooi behangpapier, veel licht en een verzorgde uitstraling.

 Upperdare

Tutti Passi blijkt een initiatief te zijn van de oprichters van de upperdare-avonden. Je weet wel, die parodie op de tupperware avonden, maar dan met seksueel getinte producten. Ze bestaan al van 2003 en zijn nog steeds een enorm succes, er worden gemiddeld 10 000 home party’s per jaar georganiseerd, en maar liefst 1 op de 4 vrouwen die aanwezig zijn op zo’n avond koopt een vibrator.

Omdat niet elke week een “partyweek” kan zijn, werden de Tutti Passi winkels in het leven geroepen. Vrouwen kunnen er nu dagelijks terecht voor hun favoriete spullen, in een romantische setting. En natuurlijk zijn ook de mannen welkom.

Volgens Martha zijn de best verkochte artikels de bad- en verzorgingsproducten, maar ook de lingerie scoort goed. De vibrator in de vorm van een konijntje is dan weer enorm gegeerd onder de studentenbevolking.

IMG_0023

 Terughoudend Leuven?

Na Antwerpen en Gent is Leuven de derde stad die een Tutti Passi winkel mag huisvesten. Volgens Martha heerst er onder de Leuvense bevolking nog teveel schroom. “In Leuven hebben de mensen blijkbaar een hogere drempelvrees, ze hebben de weg naar de winkel nog niet echt gevonden. Dat is helemaal anders dan in Antwerpen of Gent.”

Al begrijpt Martha de terughoudendheid, niet zo lang geleden moest ze haar eigen drempelvrees overwinnen om de winkel binnen te stappen. “Ik stond eerst wat afkerig tegenover zo’n winkels. Maar mijn nieuwsgierigheid lokte me toch de winkel binnen. Ik leerde kennis maken met de producten en raakte erdoor geboeid. Toen ik hoorde dat ze nog een verkoopster zochten, heb ik niet getwijfeld.” Van bejaardenverzorgster naar verkoopster in een prikkelshop, van een carrièreswitch gesproken.

Toch kreeg Martha geen enkele negatieve reactie. “Niet van mijn man, of van mijn volwassen zoon van 25 jaar, hij vond het zelfs positief. De leukste reactie kreeg ik van een vriendin: ‘jij hebt het gemaakt in het leven, je hebt van je hobby je beroep kunnen maken.’”

Wie benieuwd geworden is naar de wereld van Tutti Passi kan elke weekdag en zaterdag terecht in de Vital Decosterstraat 16 tussen 10u en 13u30 en van 14u tot 18u. Vrijdag en zaterdag is de winkel geopend tot 18u30.

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s