Hungaria Foodmood

Hungaria Foodmood

Wie na een dagje shoppen in Leuven het centrum wat beu is, kan voor een lekker diner terecht in Hungaria Foodmood. Dit restaurant net buiten het centrum is gevestigd in een oude meelmolenfabriek aan de Vaart. Door het water en de oude fabrieksgebouwen waan je je onmiddellijk in de hippe achterbuurten van Antwerpen.
(Klaartje Janssens)
De gevel van Hungaria Foodmood geeft onmiddellijk de industriële sfeer van het restaurant weer. Je gaat binnen door een grote ijzeren deur en komt zo in een cocktailbar in loftsfeer. Onmiddellijk links bevindt zich een metalen trap die je naar het restaurant zelf leidt. De hoge plafonds en de betonnen steunpilaren geven een mysterieuze sfeer die door het gedempte licht nog versterkt wordt.

Simpel & strak
Vanaf het midden van de zaal kijk je door een opening in de muur- omringd door faiences- binnen in de keuken. Je voelt de passie en motivatie van de koks tot op je bord.
De keuze van het eten is net als het interieur: simpel en strak. Balletjes in tomatensaus, hamburgers, tiramisu,… Eenvoudige gerechten, die toch op  originele wijze geserveerd worden. Net als de presentatie zijn de smaken verrassend. De bediening verloopt vlot en zeer vriendelijk. Verschillende, niet onknappe, obers staat direct voor je klaar. Na het dessert kan je op de benedenverdieping nog even losgaan op de dansvloer of rustig genieten van een fruitige cocktail. Tijdens het weekend zorgen dj’s voor de nodig ambiance die perfect past binnen de sfeer van de bar.

Verslikken in de wijn
De prijs-kwaliteit van HungariaFoodmood is zoals het hoort: je krijgt echt waar voor je geld. Enkel de drank doet dit restaurant de das om. De ober raadt een witte wijn uit Australië aan die zeker bekoort. Bij het afrekenen blijkt dat deze 36 euro kost, wat zoveel is als twee hoofdgerechten en een dessert. Deze wijnkeuze is buiten proportie met het aangeboden menu. 

Hungaria Foodmood heeft alles voor een geslaagde avond met vrienden. De prijs van de wijn en de parkeermogelijkheden zijn twee werkpunten, maar die horen op zo’n avond meestal toch niet goed samen.

Hungaria Foodmood
Baron d’Eynattenstraat 6 – 3000 Leuven
Openingsuren:
di-vrij: 12.00>14.30 – 18.00>22.00
za: 18.00> 22.00
zo & ma: gesloten

Prijs: €12-€18/hoofdgerecht
vanaf €6/ cocktail

 

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s