Onderwijs tussen pot en pint

Oude Markt
Oude Markt

Het schooljaar loopt op zijn einde en de vakantie lonkt voor leraren. Ontspanning, batterijen opladen en op zoek naar nieuwe inspiratie. Maar daarvoor hoeven ze geen maand meer te wachten, want Klasse en het Mysterie van Onderwijs organiseren donderdag hun allereerste onderwijsterras.

(Li’s Verheyden)

Na school nog iets te gaan drinken met collega’s. Gezellig, maar mag het wat meer zijn? Dan kan je naar het onderwijsterras van Klasse en het Mysterie van Onderwijs komen. Mysterie van Onderwijs? Ja, het bestaat echt. Het is een platform voor onderwijsinnovatie. Zij proberen mensen en ideeën bij elkaar te brengen. Donderdag tussen vier en zes is het de bedoeling dat leerkrachten over het muurtje van hun eigen school heenkijken en zich laten inspireren door leraren van naburige scholen. “Ik hoop vooral dat leraren goesting krijgen om, eventueel samen, nieuwe plannen te maken,” licht Bavo Wouters van Klasse toe.

Vat vol inspiratie
“Oei,” reageert een jonge Leuvense praktijkleerkracht wanneer ik hem over het onderwijsterras vertel, “ ik wil wel komen maar ik vrees dat ik niet veel zal vertellen.” Bavo Wouters stelt gerust: “Wanneer leraren toekomen, krijgen ze van ons een balpen en een bierviltje met gespreksstarters. Wat heb ik ooit van een leerling geleerd? De leerkracht die voor mij een voorbeeld was of als ik het voor het zeggen had, dan… Met die vragen willen we gesprek op gang trekken tussen verschillende leraren. We willen een positieve dynamiek op gang brengen in plaats van een klaagmuur te bieden.” Er is nog meer: je kan op het onderwijsterras letterlijk je ei kwijt en je kan er met je twijfels en ultieme vragen terecht. Wat en hoe ontdek je ter plekke.

De eerste keer
Dit onderwijsterras is een proefproject. “We testen het terras uit in Leuven, maar willen het in de toekomst graag verder zetten en uitbreiden, zowel geografisch als inhoudelijk. We hebben grote ambities. Wie weet groeit het op termijn uit tot een project waar onderwijsideeën effectief tentoon gesteld kunnen worden. Maar dat is nog toekomstmuziek. Voorlopig houden we het nog op een vlotte babbel op café.”

Praktisch
Ben je benieuwd naar het allereerste onderwijsterras?
Kom op donderdag 6 juni van 16 tot 18 uur naar de Oude Markt.
Neem je lerarenkaart mee en je krijgt 30% korting op je consumpties.

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s