Officina Clandestina

“Officina Clandestina” roept Italiaanse connotaties op, maar wat dit nieuwe restaurant verder te bieden heeft, was tot voor kort een raadsel. Ik reserveerde er een tafeltje en testte dit nieuwe concept uit.

(Katrien Vandebroeck)

logoEmbossOfficina Clandestina bevindt zich op de Sint Antoniusberg, een zijstraat van de Naamsestraat. Bij het binnenstappen is meteen duidelijk dat dit geen alledaags restaurant is. Je hebt het gevoel dat je een loft binnenkomt, waar meteen de open keuken in het oog springt. De grote ramen laten veel licht binnen en aan de muren hangen schilderijen en verschillende flessen wijn. De tafels en stoelen zijn heel basic, maar komen zeker tot z’n recht in de loftstijl.

In “zijn loft” zorgt de chef-kok voor authentieke gerechten

Toen we toekwamen was er nog niet veel volk, dus we mochten van de vriendelijke –toch ietwat verlegen- Italiaanse ober een tafeltje uitkiezen. We kozen voor eentje dichtbij het grote raam, langs een reeks verse kruiden in potjes. We namen de huiswijn als aperitief en kregen daarbij wat aperitiefkoekjes aangeboden.

De menukaart was niet heel uitgebreid, maar verandert blijkbaar geregeld van aanbod. Je hebt keuze uit een zestal gerechten, waaronder salades, pasta’s en vlees of vis. Of je kan opteren voor het menu, waarbij je voorgerecht, hoofdgerecht en dessert krijgt voor 35 euro. We kregen ook een kaart waarop een uitgebreid assortiment aan broodjes opgelijst stond, maar aangezien we kwamen dineren, verkozen we een van de warme gerechten.

Ikzelf opteerde voor de huisgemaakte lasagne, twee anderen van mijn gezelschap gingen voor de pasta met aspergesaus. We zagen de chef-kok ijverig onze bestelling klaarmaken in zijn keuken en konden dus wel zeker zijn dat alles vers gemaakt was. Na een half uurtje kregen we ons eten gepresenteerd. Eerlijk gezegd waren onze verwachtingen wel wat hoger gespannen. De pasta met aspergesaus bevatte meer pasta dan aspergesaus en de portie was eerder aan de kleine kant. Ook de lasagne bestond uit een heel aantal pastalagen, met echter weinig vulling. Toch zaten de smaken goed en proefde je dat het huisgemaakt was. Maar toen onze borden leeg waren, grepen we nog gretig naar de warme broodjes die we bij onze gerechten geserveerd kregen.

Er was gerust nog wel plaats voor een dessertje en dus bestelden we de panna cota en de tiramisu. Deze voldeden wel volledig aan de verwachtingen. Opnieuw geen hele grote porties, maar voor een dessert meer dan genoeg. Ook hierin proefden we de authentieke, Italiaanse producten. Zeer lekker!

Very italian and basic

Officina Clandestina is een heel leuk concept. De aankleding is heel anders dan wat je van een restaurant gewoon bent en dat maakt het net zo leuk. Ze werken hier met authentieke verse ingrediënten van topkwaliteit en dat proef je. Alles is huisbereid en de Italiaanse sferen zijn overal aanwezig. De gerechten zijn niet duur (we moesten 11 euro betalen voor onze pastagerechten), maar de porties die je krijgt zijn dan ook niet groot. De gerechten pakken niet uit met tierlantijntjes en veel versiersels, maar zijn eerder minimalistisch en puur. Zoals de echte Italianen het betamen?

Officina Clandestina biedt ook een catering service aan voor verschillende gelegenheden en ze organiseren soms kooklessen en wijnproeverijen. Ze verkopen sinds kort ook producten van hun eigen merk, die gekenmerkt worden door de begrippen biologisch, ethisch en duurzaam. Naast diner kan je hier ook terecht voor ontbijt en lunch.

 

 

Officina Clandestina

Sint Antoniusberg 6

3000 Leuven

Ma-Vrij: 8u30-15u & 19u-22u

5 gedachten over “Officina Clandestina”

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s