Italiaans op z’n best in de Pepenero

De eerste lentezon zorgde ervoor dat de zin om zelf mijn potje te koken ver zoek was. Op restaurant dan maar! Mijn keuze viel op de Pepenero, een Italiaans restaurant in de Muntstraat.

(Celine Baeten)

Pepenero in de Munstraat
© http://www.pepenero.be

Ik was blijkbaar niet de enige die het idee het opgevat om te gaan uiteten. Het restaurant zat goed vol en bleek ook veel groter dan je vanbuiten af zou denken. Bij een Italiaanse restaurants denk ik al snel aan rood geruite tafellakentjes en dito gordijnen. Niets van dat alles in de Pepenero. Het restaurant is smaakvol en modern ingericht.

De kaart is erg uitgebreid. Naast Italiaanse klassiekers als pasta en pizza, vind je ook heel wat vlees- en visgerechten terug op de menu. Moeilijk kiezen dus! Terwijl ik maar bleef twijfelen, bracht een vriendelijke garçon alvast een amuusje. Dit lekkere tomatensoepje deed me alvast watertanden.

Mijn partner besloot voor de mixed grill van vlees te gaan, ik koos voor de gegrilde scampi’s. Na een dik kwartier werd ons hoofdgerecht geserveerd. Beide gerechten zagen er erg lekker uit en werden geserveerd met kroketten. De mixed grill kwam met drie verschillende warme sausjes, de scampi’s met twee koude. Het was erg lekker! Zowel het vlees als de scampi’s waren goed gebakken en de verschillende sausjes maakten het af.

Ik had met zes gegrilde scampi’s echter nog niet genoeg gegeten. We besloten dan ook nog een dessert te pakken. Zoals dat hoort in een Italiaans restaurant, besloten we allebei voor een tiramisu te gaan. Voor liefhebbers van zoetigheden een echte must!

Dit Italiaans restaurant is dus zeker een aanrader. De bediening is vlot en vriendelijk, de kaart is uitgebreid en bovendien is het heel erg lekker! Wij keerden dus voldaan terug naar huis.

Muntstraat 19

tel: 016/22.24.25

http://www.pepenero.be

 

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s