‘Très simple’ en toch ‘très luxe’

Tr3s simple en Tr3s luxe: dat is de slagzin van restaurant Tres in de Munstraat. Het vat meteen hun concept samen: hier worden zowel eenvoudige als gastronomische gerechten geserveerd. Het is het uitgelezen restaurant om gezellig en stijlvol te dineren, maar je kan er ook terecht om te lunchen of gewoon om een glaasje te drinken en wat tapa’s te eten.

(Katrien Vandebroeck)

1heD03NTA=Wij kozen voor het diner en schoven onze voeten onder moderne zwarte tafels. Het interieur is inderdaad zeer modern: de houten balken en trap zijn gecombineerd met witte muren en strakke zwarte en witte tafels en stoelen. Bij het binnenkomen zie je een lange lage toog met zwarte zitkrukjes. En achter de toog mooi geëtaleerde flessen drank en glazen tegen de muur. Je krijgt echt het gevoel in een fancy en duur restaurant te zitten.

We doorbladeren de menu en merken effectief dat het aanbod gevarieerd is. Niet super uitgebreid, maar wel met verschillende soorten gerechten, tegen verschillende prijzen. Om te beginnen kan je tapa’s of voorgerechtjes nemen en als hoofdgerecht kan je kiezen tussen de categorieën: TresClassique, TresMediterranée of TresLuxe. TresClassique biedt gerechten zoals filet pur, zarzuela of escalope, maar ook vol au vent, beefburger en gegrilde kip. De prijzen variëren tussen 13,50 euro en 29,50 euro. TresMediterranée zijn pastagerechten, maar allemaal net dat tikkeltje specialer dan een gewone spaghetti bolognaise. TresLuxe zijn de wat luxueuzere gerechten, waar je ook wat meer voor betaalt. Met ons hele gezelschap keurden we de volgende gerechten: vol au vent met frietjes, tex-mex kip met gegrilde aardappel, ravioli met witte wijnsaus, spekjes en spinazie, en één van de suggesties: tagliatelle ai funghi met savooikool, prosciutto di speck en fontina. We kregen mooi geserveerde en voldoende gevulde borden met lekker bereide gerechten. We genoten er allemaal van en aten met plezier onze borden leeg.

P1020946

P1020943P1020944

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tres is een prima restaurant, zeker als je houdt van een modern en strak interieur. Het heeft een ontzettend gevarieerd aanbod, met zowel basisgerechten als specialere gerechten. Het restaurant roept sferen op van lounge en klasse, zonder dat je dat achteraf hoeft te voelen in je portemonnee. Ook het personeel is vriendelijk en de bediening gaat zeer vlot. Aanrader!

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s