Het grote friturenrapport – Deel 2

LeuvenXL trok voor de tweede maal de Leuvense straten op op zoek naar de beste frietjes van de stad. In dit tweede deel van het grote friturenrapport worden alweer 4 frituren met elkaar vergeleken.

( Celine Baeten en Eveline Matthysen)

CITY SNACK

citysnack
Citysnack: snelle hap uit de muur

Ligging: Grote Markt

De ligging van de City Snack is ideaal. Het ligt vlakbij de terrassen van de Oude en de Grote Markt, in het historisch hart van Leuven.

Smaak: De City Snack is geen echte frituur en dat proef je. Je kan er geen frieten krijgen, enkel snacks en hamburgers. Bovendien worden die niet vers voor je klaargemaakt, maar haal je ze uit de muur. Dit systeem heeft zo zijn voordelen, maar echt bevorderlijk voor de smaak van je frituursnacks is het niet. Mijn vleeskroket was wat aan de platte kant en bovendien ook niet meer echt warm.

 Wachttijd & service: De wachttijd is de grote troef van de City Snack. Lange wachtrijen bestaan er namelijk niet. Je haalt gewoon je snack uit de muur en neemt hem mee voor onderweg of je zet je aan een van de tafeltjes. Ook de service is zeker niet slecht. De automaten worden op regelmatige basis bijgevuld. Bovendien kan je gratis saus nemen voor bij je snack. Al moet het gezegd worden dat die gratis saus soms teleurstelt. De mayonaise en ketchup waren bij mij op waardoor de keuze zich voor mij beperkte tot andalouse. Verder staan er ook drank- en snoepautomaten en is er een wisselautomaat voorzien voor wie geen kleingeld op zak heeft.

Sfeer & gezelligheid: Hiervoor moet je niet naar de City Snack gaan. Het is gewoon een halletje met automaten. Erg functioneel ingericht, maar nu niet direct een supergezellig plaats. Al maakt de locatie veel goed! Buiten staan er een aantal tafeltjes waar je bij mooi weer gezellig van het zonnetje kan genieten. Omdat de City Snack draait rond selfservice, zijn de tafeltjes wel niet altijd even proper.

Prijs: De goedkope prijzen compenseren de mindere punten op sfeer en gezelligheid. Je betaalt er slecht 1 of 1,5 euro voor een frituursnack en 2,5 euro voor een hamburger. Door de band genomen minder dan bij een gemiddelde frituur.

Openingsuren: ?

 Totaalscore: 5/10

Als het puur over smaak gaat, valt de City Snack niet direct aan te raden, maar als je je honger echt niet kan bedwingen en graag een snelle hap voor onderweg hebt, is dit de ideale plaats.

Frituur Movie bij Patrick

Frituur Movie
Frituur Movie

Ligging: Burgemeesterstraat 42

Deze frituur ligt een stukje buiten het historische centrum, maar is zeker een bezoekje waard.

Smaak: Fans van kleine en krokante frietjes zijn bij Patrick aan het juiste adres. Wat ons betreft wordt Patrick niet voor niets de beste frituur van Leuven genoemd. Ook de huisgemaakte tartaar is een echte aanrader.

Wachttijd & service: Gezien de goede reputatie van deze frituur is het er vaak druk. Het kan dus zijn dat je, zoals wij gisteren, redelijk lang moet wachten. De service gebeurt vlot en vriendelijk, al moeten we toegeven dat Patrick niet de grootste babbelaar is.

Sfeer & gezelligheid: Hoewel deze frituur redelijk klein is, is er toch voldoende ruimte om te zitten. Bovendien is het er ook erg proper. Een nadeel is dat net omdat het een kleine frituur is, je vaak tot buiten staat aan te schuiven. Dat kan wel eens vervelend zijn als het regent.

Prijs: Voor een friet met huisgemaakte tartaar en een sito betaalde ik 5,1 euro

Openingsuren: 

Ma t.e.m. vrij open van 11u45 tot 13u45 en van 17u tot 23u

Za en zo gesloten

Totaalscore 9/10

 Wat ons betreft doet deze frituur zijn reputatie van ‘beste frieten van Leuven’ alle eer aan. De frieten zijn inderdaad lekker, krokant en goed gebakken! Een echte must voor frietliefhebbers!

D’AA MET

Locatie: Oude markt 27

D'aa Mèt
D’aa Mèt: te mijden

Toplocatie voor wie tijdens het uitgaan zin heeft in een frietje.

Wachttijd & service: Even na middernacht bezoeken we deze frituur op zoek naar een midnight snack. Gezien het late uur zijn we de enige aanwezigen dus worden we snel en vlot bediend.

Smaak: Het leek wel alsof we de overschot van de vorige klanten hadden gekregen. De frietjes waren klein, hard en bruin. Bovendien was de Bicky burger die we erbij bestelden lauw. Misschien denkt de uitbater dat hij op dit uur enkel zatte studenten over de vloer krijgt en dat de kwaliteit niet meer van belang is?

Sfeer en gezelligheid: D’ Aa met is een moderne en vernieuwde frituur met voldoende zitgelegenheid.

Prijs: ik betaalde €5,8 voor een kleine friet en een bicky burger

Openingsuren:

Ma-vrij: 11:30-13:30 en 17:00-…

Meestal is deze frituur de hele nacht open

Totaal score: 3/10

Deze frituur is te mijden! Deze slechte score is volledig te wijten aan de erbarmelijke kwaliteit van het eten. Jammer, want deze frituur heeft veel potentieel qua ligging en inrichting.

20130422_174707
’t Zeeltje: ouderwetse charme troef

FRITUUR ’T ZEELTJE

Locatie: Zeelstraat 6

Midden in het Leuvense stadscentrum, ideale locatie.

Wachttijd & service: ’t Zeeltje wordt uitgebaat door een vriendelijk ouder koppel. Ik werd snel bediend en met een glimlach

Smaak: Heerlijke frietjes en perfect gebakken. Zo hoort het!

Sfeer en gezelligheid: ’t Zeeltje is een ouderwetse frituur met beperkte zitgelegenheid. Ouderwetse charme troef!

Prijs: Ik betaalde 4,3 voor een kleine friet met joppiesaus en een curryworst spéciale

Openingsuren:

Ma: 17u30 – 23u30
Di-Do: 11u30 – 13u30 & 17u30 – …
vrij:   19u – …
Zat: 19u – …
Zon: 19u – …

Jammer genoeg sluit ’t zeeltje vaak vrij vroeg

Totaal score: 8/10

Zeer degelijke frituur, hoort bij de betere van Leuven!

Deel 1 van het grote friturenrapport

3 gedachten over “Het grote friturenrapport – Deel 2”

  1. Bij de City Snack was ik eerst enthousiast toen ik het zag. Echt iets dat -vond ik- ontbrak toen ik zelf studeerde in Leuven. Jammer genoeg hebben ze het concept van kroket-uit-de-muur niet helemaal goed begrepen: als je er ’s nachts passeert is het bijna altijd gesloten. En net dat is het grote succes van gelijkaardige concepten in Nederland: de hele nacht lang is het daar een gezellig treffen van mensen. Een beetje een gemiste kans dus 🙂

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s