Decoratie shoppen bij Tante Jojo, Oplus en Living Lounge

Niet alleen onze kledingkast verdient op tijd en stond een update, ook ons interieur –slaapkamer, woonkamer, keuken- mag er gerust fabulous uitzien! Hou je van snuisteren in leuke decoratiewinkels en kan je niet weerstaan aan al die vintage, retro en romantische versiersels voor in huis, dan moet je zeker en vast een dagje uittrekken om te shoppen bij Tante Jojo, Oplus en Living Lounge.

(Katrien Vandebroeck)

Tante Jojo

P1030012In de Jan Stasstraat bevindt zich Tante Jojo, een gezellig winkeltje dat het levenslicht zag in november 2007. De etalage verklapt meteen dat we hier heel wat retro en romantiek zullen aantreffen. En dat is effectief zo: je komt binnen en loopt langs een wand vol met tasjes, theepotten, borden, bestek, soepkommen, servietten, en dat allemaal met erg schattige en nostalgische prints in pastelkleuren en met bloemen en bolletjes. Wat verder in de winkel tref je ook rugzakken, toiletzakken, schoudertassen, tafelbekleding, keukenschorten en handdoeken met gelijkaardige pastelkleurige en bloemige prints. Achteraan in het midden van de winkel stallen de glazen tafels juweeltjes, portemonnees en allerlei kleine hebbedingen uit. Een aantal van de merken die je hier terugvindt zijn GreenGate, Bloomingville en Afrocat, maar waarvoor dit winkeltje vooral uit de ban springt is omdat het als enige in België het Londense merk CathKidston verkoopt. Uniciteit in Leuven dus! Tante Jojo zorgt voor een groot “hebben-hebben-hebben”-gevoel. Studenten kunnen hier terecht om hun kamers op te fleuren of om leuke cadeaus te sprokkelen, dames kunnen hier hun handtas voorzien van een leuk toiletzakje of hun ukjes in schattige kleedjes stoppen en bij oudere vrouwen kan het heel wat nostalgie opwekken.

P1030003P1030004

P1030011P1030001

Oplus

P1030028

We zetten onze tocht verder en trekken via de Parijsstraat richting J. Helleputteplein, waar we ons alziend oog laten rond spieden in Oplus. Dit is opnieuw een winkeltje dat op kleine oppervlakte heel wat te bieden heeft. Anders dan bij Tante Jojo ligt qua stijl hier eerder de nadruk op romantiek. In de hoek met de keukendecoratie primeert wit en glas en ligt de nadruk op stijl en duurzaamheid. Bij de woonkamerdecoratie vinden we vooral romantische kleuren en prints, onder andere van Lotte Martens. Maar verder door heb je eveneens heel wat retro-getinte decoratieve stukken, gaande van opbergdozen tot thermosflessen, tot placemats en brillendozen. Je kan hier ook terecht voor inpakpapier en niet-banale verjaardagskaarten, hoofdzakelijk van de merken PipStudio, Papaya, Maileg en Michal Negrin. Op zoek naar juwelen of een uurwerk? Dan biedt de collectie van Stamps zeker wat je zoekt!

P1030022

P1030023

P1030025

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Living Lounge

P1030030En omdat we hier maar niet genoeg van krijgen en de decoratiewinkeltjes nog niet uitgeput zijn, zetten we koers richting Naamsestraat, waar we Living Lounge onder de loep nemen. Ook hier een duidelijk uitgangspunt: retro! Eerste indrukken van grote booglampen en behangpapier met grote retroprints in felle kleuren brengen ons meteen terug naar de jaren ‘60 en ‘70. Trendy woondecoratie, keukenspullen, papierwaren en accessoires die door deze jaren geïnspireerd zijn, dat is waar Living Lounge voor staat. “Ik werk niet met een aantal vaste merken die steeds terugkeren, maar ik selecteer de producten in functie van hun geschiktheid voor mijn winkel.” Het publiek dat hier over de vloer komt is erg verscheiden. Het zijn wel voornamelijk vrouwen, maar die zijn van alle leeftijden. Pubers, studenten of oudere dames: iedereen vindt hier wel een origineel geschenk of een trendy interieurstuk. Verder valt ook de collectie behangpapier erg in de smaak. Achteraan in de winkel kan je bladeren door grote boeken met vellen behangpapier in verschillende stijlen -retro, kitsch, barok, romantisch- en wegdromen van hoe je jouw interieur een gewaagde boost kan geven. Bij Living Lounge ga je even back into time en waan je jezelf in tijden van maillots, pruiken, flowerpower, macramé en rieten matten.

P1030036

P1030038

P1030042

P1030044

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s