Exclusieve tweedehandsshop Cyaankali

IMG_4452
Elke Busschaert

Tijdens haar studententijd was Elke Busschaert vaste klant bij Cyaankali. Op haar 25e besefte ze: dit wil ik ook! Vorig jaar kwam haar droom uit en kocht ze deze exclusieve tweedehandswinkel van de oprichtster over. (Klaartje Janssens)

De perfecte snit
“Ik had een passie voor kwalitatieve kledij. Ik kan helemaal wild gaan op goede materialen of een snit die helemaal juist zit.” Maar Elke had als studente niet het geld om deze kledij te kopen, daarom houdt ze zo van vintage. “Het feit dat je up-to-date, niet afgedragen tweedehands kleding kunt kopen is geweldig. Het geeft ook een kick als je zo’n stuk op de kop hebt kunnen tikken. Bovendien wordt de kledij draagbaarder. Een kleedje van 500 euro, daar durf ik niet mee rond lopen. Nu kan het wel en geniet ik ook echt van die kleding. Vroeger spaarde ik een heel jaar om dan in Barcelona te gaan shoppen bij Coquette. Nu kan ik zo’n kleedjes voor 70 euro in plaats van 300 euro kopen en daar ga ik dan wel redelijk wild in.”

Killershop
Elke heeft Cyaankali nieuw leven in geblazen. Ze krikte de exclusiviteit een niveau hoger door merken als Zara of Vila niet meer op te nemen. Enkel de bijzondere merken zijn hier op hun plaats. Ook het interieur werd door Elke onder handen genomen. “Er hebben altijd mooie stuks in de winkel gehangen, maar soms vond ik het echt een overrompeling. Je moet nog altijd goed zoeken en het is nog altijd geen chique boetiek, maar ik wou toch wat meer ademruimte geven aan de stuks”. Na een jaar de klachten van klanten te hebben opgepikt, wist Elke perfect wat er veranderd moest worden. “Ik heb dat een jaar laten broeden in mijn hoofd met het budget in beraad en dan is het dit geworden. En nu is het echt van mij! Ik krijg ook veel complimentjes van klanten en dat is wel echt fijn. Het is mijn eigen killer shop.”

Alle soorten en maten
Wanneer de nieuwe kledij geleverd wordt, blijft Elke professioneel. Ze maakt eerst prijslijsten en inventarissen en kijkt dan pas welke stuks ze zelf mee naar huis neemt. Ze houdt ervan om zelf nog op schattenjacht te gaan in haar eigen shop. “Ik pas ook heel graag. Ik kan gerust een paar uur alles passen, ook al is het niet volledig mijn stijl. Op die manier weet ik ook hoe bepaalde kledij valt en kan ik makkelijker inspelen op de noden van de klanten.” Net als de merken en de stoffen die in Cyaankali te koop zijn, is ook het cliënteel heel verschillend. “Dat gaat van 18 tot 80-jarigen. Van heel klassiek tot alternatief. Het enige wat ze gemeen hebben is dat ze graag mooie stukken dragen en dat ze plezier hebben in het snuisteren naar mooie spullen.”

Wij geven je alvast een voorsmaakje van Cyaankali.

CYAANKALI
Diestsestraat 217

Openingsuren:
Di-vrij: 10.30-18.00u
Za: 10.00-18.00u

One thought on “Exclusieve tweedehandsshop Cyaankali”

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s