Mediterrane keuken bij De Dry Tonghen

De Dry Tonghen is een Spaansgeoriënteerd restaurant, waar de betere keuken wordt geserveerd. In het voormalige Collegium Trilingue, waar vroeger de drie ‘gewijde talen’ Hebreeuws, Grieks en Latijn onderwezen werden, worden nu heerlijke gerechten voorgeschoteld. Het restaurant bevindt zich in de Busleidengang, een piepklein zijstraatje van de Vismarkt en je kan er zowel terecht voor lunch, tapas, als voor een diner.

(Katrien Vandebroeck)

3tonghen

Met onze groep van zeven besloten we de avond goed in te zetten met het huisaperitief en de sangria. Daarna maakten we als voorgerecht een selectie uit de tapaskaart. Als tafel mag je dan een keuze maken van drie (9 euro per persoon) of vier (12 euro per persoon) soorten tapas. Tapas met vis, tapas met vlees, vegetarische tapas: er is van alles wat. Leuk ook om met z’n allen te beslissen wat er op tafel komt. De voorgerechten werden alvast door iedereen gesmaakt, en deden al veel beloven voor wat er zou volgen…

Daarna op naar het hoofdgerecht. De kaart is niet heel erg uitgebreid, maar elk gerecht klinkt lekker en allesbehalve alledaags. Ook hier komt weer het Spaanse naar voren: paëlla, zarzuela, skrei, ibericovarken en gamba’s brengen je meteen in Mediterrane sferen! En onze tongen proefden dat het goed was! We kregen goed gevulde en mooi geschikte borden voorgeschoteld, die bestonden uit kwaliteitsvolle en goed gecombineerde ingrediënten. Het prijskaartje, tussen de 20 en de 28 euro, is wel niet echt goedkoop, maar je krijgt wel waar voor je geld.

Met tapas en een hoofdgerecht waren onze magen al flink gevuld, dus hielden we het achteraf bij koffie en verse muntthee. Slechts een iemand van ons kon het nog aan voor een vanilleroomijs met vers fruit te gaan. En volgens zijn deskundige oordeel was het zeer lekker.

De Dry Tonghen is met zijn rood-zwart-wit interieur een moderne setting waar je kan genieten van de betere keuken. Vooral als je voor een speciale gelegenheid lekker wilt gaan tafelen, ben je hier aan het juiste adres. Ook grotere groepen kunnen hier terecht, dan zorgt men ervoor dat er een speciale menu kan worden samengesteld.

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s