Koffie Onan

Op een boogscheut van de Oude Markt, verscholen tussen de restaurants en winkeltjes van de Parijsstraat, ligt een kleine koffiebar: Koffie Onan. Van buitenaf zie je al dat het er gezellig druk is. Mensen zitten op de vensterbank en aan kleine tafeltjes druk te keuvelen, de krant te lezen of te werken op hun laptop.

(Celine Baeten)

Eenmaal binnen word ik overvallen door een overheerlijke koffiegeur. De hele zijwand van het koffiehuisje is dan ook bedekt met een grote kast vol koffie, thee en chocolade.

Koffiemuur
Koffiemuur

Maar ik hoor u al denken… Alweer een koffiebar? Klopt. De Starbucksen van deze wereld hebben koffie weer helemaal hip gemaakt en koffiehuisjes als paddenstoelen uit de grond doen ontspruiten. Maar bij Koffie Onan krijg je koffie met een grote K. Ze brandenhun koffie zelf en dat proef je direct! Geen kartonnen bekers en vuile tafeltjes, wel verse koffie in mooie tassen met een lekker chocolaatje.

Koffiebranderij
Koffiebranderij

Het koffiehuisje biedt zo’n uitgebreid gamma aan koffies aan dat zelfs de meest ervaren koffiedrinker niet weet wat kiezen. De uitbaters van Koffie Onan hebben dat probleem netjes opgelost door elke week een ‘koffie van de week’ aan te bieden. Laat je dus gerust leiden door de keuze van de uitbaters!

Ook aan degenen die geen fan zijn van het zwartje drankje gedacht. Naast koffie biedt het cafeetje immers ook een ruime keuze aan chocolademelk en thee aan. Koffie Onan’s theeselectie bestaat uit meer dan 100 soorten! De ideale plek dus om op een druilerige dinsdagmiddag met je laptop bij een lekkere tas koffie aan je thesis te komen werken.

Koffie Onan
Koffie Onan

Koffie Onan

Parijsstraat 28
koffieonan@hotmail.com

Prijzen: koffies tussen de 2 en de 4 euro.

 

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s