OHL pakt uit met OH-elle

50312

Voetbal: mannenzaak, zegt u? Niet volgens de vrouwen achter het concept OH-elle! Deze zeven vrouwelijke supporters van voetbalploeg Oud-Heverlee Leuven zijn ervan overtuigd dat ook vrouwen in voetbaltribunes op hun plaats zitten. Met dit initiatief is OH Leuven de eerste ploeg in Eerste Nationale die vrouwelijke voetbalsupporters in de spotlights zet.

(Katrien Vandebroeck)

Annelies Vroman, Tine Aers, Sofie Claessens, An Stroeykens, Benedikt Vanhaelewyn, Bertam van Ryckel en Loes Vermeulen namen ooit de zotte  beslissing om eens een wedstrijd van OHL bij te wonen, echter zonder al te grote verwachtingen te koesteren. Maar naar hun eigen verwondering vonden ze het een geweldige belevenis en dus besloten ze te blijven gaan. Hun eigen stadionbezoeken deden hen echter beseffen dat het tijd was voor het creëren van wat meer samenhorigheid tussen de vrouwelijke supporters van OHL. Ervan overtuigd dat er ongetwijfeld nog meer vrouwen zijn die van voetbal houden en weten wat buitenspel is, begonnen stilaan de ideeën te ontspruiten. Ze staken de koppen bij elkaar en kwamen op de proppen met het concept OH-elle.

Boordevol overtuiging en initiatief trokken de dames naar het bestuur van OHL om hun hersenspinsels op tafel te werpen. Het bestuur was meteen te vinden voor het idee en noemt het een fantastisch initiatief. “OHL is een voetbalclub met een beleving. We houden onze blik gericht op de toekomst en daarin moeten ook vrouwelijke supporters een plaats krijgen,” zo luidt het. De elles willen ervoor zorgen dat de vrouwelijke OHL-supporters elke thuiswedstrijd in de kijker komen te staan en dat ze binnenkort bekend staan onder de term “OH-elles”.

De werking van OH-elle gebeurt op verschillende niveaus: samenwerking met de club, communicatie via verschillende kanalen, het aanmaken van een uitgebreide entourage, acties om nieuwe vrouwelijke supporters aan te trekken, het zichtbaar maken van de OH-elle en sponsors optrommelen om de projecten te realiseren.

De kick-off van het initiatief gebeurt op zaterdag 13 april 2013, tijdens de wedstrijd van OH Leuven tegen KV Mechelen. 1250 elles worden uitgenodigd om te komen proeven van het supporterswezen en krijgen daarbij een badge opgespeld om hen zichtbaar te maken. Het project blijft echter uiteraard niet beperkt tot deze wedstrijd, het is de bedoeling dit idee uit te breiden naar het hele seizoen. “En daarbij is de steun van het bestuur van OHL zeker en vast nodig,” zo zeggen de elles.

De vastberadenheid en inzet van de elles is aanstekelijk en het idee dat vrouwen de handen in elkaar slaan en zich niet in een hoekje willen verstoppen is er een dat we zonder twijfel aanmoedigen. Dus vrouwen: op naar het stadion van OHL!

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s