Mattiz

lampenHoewel de zon nog even niets van zich laat horen, is het in mijn hoofd toch al tijd voor sex on the beach en Blue lagoons. Als ik ‘cocktailbar’ in mijn smartphone intyp, kom ik uit bij Mattiz. Hun site spoort aan om in te checken op Foursquare en zo €1 korting te krijgen op zes zorgvuldig geselecteerde cocktails. Op naar de Naamsestraat dus voor een voorsmaakje van de zomer! (Klaartje Janssens)

Zomers gevoel
Door de loungelichten aan de ingang, waan ik me onmiddellijk in een classy Spaans café.  Eén blik op de drukke tafeltjes en de kleurrijke cocktails, en het water loopt me al in de mond. We hebben geluk dat we een tafeltje net aan de bar hebben. Dicht bij alle actie, zo heb ik het graag. De ongelofelijk uitgebreide kaart stelt me voor grote dilemma’s. Na een kwartier twijfelen besluit ik voor een van de lente-aanraders te gaan: Spring-a-sling it is! Om de Foursquare-actie te testen, bestelt mijn partner-in-crime de La Jolla, een cocktail die blijkbaar niet vaak genomen wordt, aangezien de ober, een vriendelijke jongedame, niet wist waarover we het hadden. Even de smartphone erbij halen en alles is voor iedereen duidelijk.

eersterondje
Spring-a-sling en La Jolla

Niet veel later krijgen we twee fleurige  cocktails voorgeschoteld. De Spring-a-sling is overgoten met een laag verse rode bessen. De ijskoude frambozen zorgen voor een extra frisse toets. Ook mijn compagnon is zeer tevreden met zijn keuze. Het goudgele drankje is knap afgewerkt met een saté van banaan, marachinokersen en citroenzeste als garnituur. Beide cocktails smaken goed door en laten ons even het koude weer vergeten.

Eéntje is geentje
Als de eerste drankjes je zo goed bevallen, neem je al snel een tweede. Aangezien we toch een euro korting hebben -hooray for being a hipster- kiezen we nog een cocktail uit de Foursquarelijst, een klassieke Tequilla Sunrise en daarboven op een Mojito. Eerlijk is eerlijk, als die laatste zou tegenvallen, zou onze positieve mening over Mattiz stante pede omslaan.

tweederondje
Tequilla Sunrise en Mojito

Gelukkig zijn ook deze twee klassiekers perfect uitgewerkt. De munt-alcoholverhouding van de Mojito is mooi in balans en de Tequilla Sunrise proeft eens niet gewoon naar fruitsap. We moeten wel toegeven dat de presentatie van onze eerste keuzes een niveau hoger stonden dan bij ons tweede rondje. Maar ach, klassiekers blijven klassiekers.

kaartjes
Postkaarten van over de hele wereld

Groeten aan Mattiz
Het interieur is een allegaartje van moderne lichten, discobolachtige flessen en grote muurschilderingen. Zo fout dat het het terug klopt. Eén muur trok in het bijzonder mijn aandacht.
Een menu met aanraders wordt omringd door tientallen kaartjes. De barman vertelt me dat elk kaartje veel groetjes van vaste klanten overbrengt. De plaatsen van waar ze verstuurd zijn, passen perfect in het zuiderse thema van Mattiz. Rechts hangt een geboortekaartje, waar wil ik toch het fijne van wil weten. “Een van onze vast klanten is onlangs vader geworden. Hij stuurde ons dit geboortekaartje van zijn zoon Matthis”, verklaart de ober. Als dit geen bewijs is dat de klanten zeer tevreden zijn over deze cocktailbar weet ik het ook niet meer…

Tapas por favor
Om helemaal een Spaans gevoel te krijgen, kan je in Mattiz tapas bestellen. De prijzen variëren van vier tot zes euro. Er is een aanbod tussen koude en warme tapas die elk variëren van vegetarische en maritieme tot echte meatlovershapjes. Helaas zaten wij nog vol van het avondmaal, dus de tapas zal je zelf moeten proeven en beoordelen.

Mattiz geeft je dat zomers gevoel waar we allemaal zo hard naar verlangen. En aan de gesprekken rondom te horen is het de ideale plek om te roddelen over collega’s, je hart te luchten bij je beste vriendin of om een eerste date door te brengen. Je krijgt eindelijk het gevoel op een terrasje te zitten, zonder dat je neus eraf vriest.

Mattiz Cocktail- en tapasbar
Naamsestraat 33
Elke dag van 18.00 – 01.00u
In het weekend tot 03.00u

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s