La Vecchia Napoli

Roséwijntje en broodstengels als aperitief
Roséwijntje en broodstengels als aperitief

La Vecchia Napoli wordt bestempeld als ‘beste pizzeria van Leuven’. Onder het motto: eerst zien, dan geloven, trek ik, samen met een fijnproever, naar de Pensstraat om het zelf te ontdekken. (Klaartje Janssens)
We komen aan in een zeer smal huisje en lopen langs de open keuken naar boven. De geur van pizza, het smalle gangetje, we wanen ons even op vakantie. Maar dat gevoel is helaas van korte duur. Een jobstudente leidt ons naar het tweede verdiep. Een kamer van  vier op vier waar je als klant net kan zitten zonder in het bord van de tafel voor, achter of naast je te vallen. Aan de blauwgeschilderde muren hangen twee ‘kunstwerken’ die , samen met de zeer eigenaardige luchter- de authenticiteit van het Vecchia Napoli geen eer aan doen. Echt gezellig kan je dit niet noemen…

Terwijl we onze keuze maken uit het aanbod van maar liefst 38 verschillende pizza’s, eten we gulzig de twee broodstengels op die met versgemaakte pesto op tafel geserveerd zijn. De pesto smaakt overheerlijk en fris, hoewel slechts één van ons voldoende had om te proeven. Ondertussen zien we de pizza’s van onze buren verschijnen. We zijn er allebei even niet goed van: zo groot!! Je heb telkens de keuze uit een normale en een grote pizza, neem deze benamingen maar meer dan letterlijk. De grote pizza’s zijn met hun, ik schat 35cm doorsnede, de grootste die ik ooit gezien heb. De prijs tussen de groottes verschilt slechts een paar euro’s, zo is een pizza Margharita 6 euro en een pizza Margharita Grande 7.5 euro.
De serveuze neemt zeer snel en vlot onze bestelling op: 1 pizza Calzone en 1 pizza Carnivore, we kiezen wijselijk voor de normale grootte. Niet veel later krijgen we twee mooie stenen borden voor onze neus geserveerd met daarop twee –nog steeds grote- ambachtelijke pizza’s. Mijn Chinese vrijwilliger snijdt als eerste zijn pizza open. De Calzone zakt bij het creëren van de eerste opening al volledig in. Het is meteen duidelijk dat er meer lucht dan vulling in deze deegballon zit. De korst is plat en vochtig en mocht zeker wat meer zout gezien hebben. Het potje pikante olie op tafel zorgde gelukkig voor de nodige punch. De Carnivore scoorde beter. Het spek, de hesp, de salami, .. zeer fijne, verse vleeswaren die mooi afsmaakte. Duidelijk topkwaliteit. Wat jammer genoeg net als bij de Calzone niet van het deeg gezegd kan worden. De zoutpot mag dichter bij Marco, de kok, staan en de bodem moet krokanter gebakken worden. We aten onze pizza’s wel volledig op en aangezien de broekknop even losgedraaid werd, kunnen we eerlijk zeggen dat we voldoende op ons bord gekregen hadden. Wanneer we de rekening vragen krijgen we als leuke verrassing nog twee glaasjes Limoncello gepresenteerd.
Marco en zijn La Vecchia Napoli geraakten niet zonder broekscheuren door onze test en daarom is de titel van ‘Beste pizzeria van Leuven’ volgens ons niet verdiend. Voor mensen die restaurants zoeken onder de leuze  “’t moet niet goe zijn, als’t maar veul is”, is dit zeker een aanrader. Echte Italiaanse pizzalovers zoeken echter beter elders hun gading.

Alle middagen en zondagavond gesloten.

Prijs: €6-€25 per pizza
Tel: 016.29.29.00

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s