Open Vld: Sabine Bovend’aerde

Gebeten door het politieke virus

Sabine Bovend'aerde
Sabine Bovend’aerde

Sabine Bovend’aerde is net als mezelf een inwijkeling in Leuven. Haar studies brachten haar van Limburg naar Leuven en ze is er gebleven. Sabine Bovend’aerde ademt politiek. Ze zetelde de afgelopen zes jaar in de Leuvense OCMW-raad en sinds januari is ze kersvers gemeenteraadslid in Leuven voor Open Vld. Wie ze is en hoe ze in de politiek terecht gekomen is, lees je hier. Volgende week doet ze haar visie voor de toekomst van Leuven uit de doeken.

(Celine Baeten)

Sabine Bovend’aerde startte ongeveer 20 jaar geleden haar studies in Leuven en is er nooit meer weggegaan. Politiek interesseert haar al erg lang. Maar haar politieke interesse werd echt aangewakkerd door haar studies politieke wetenschappen en internationale betrekkingen in Leuven. Tijdens haar studies ontmoette ze mensen zoals Gwendolyn Rutten. Rutten leidde haar binnen in Jong VLD. “Eens bij de jongeren actief, was de microbe helemaal ingeburgerd”, aldus Sabine.

Naast haar functie als gemeenteraadslid, werkt ze bij Douane en Accijnzen in Brussel en is ze actief als vrijwilliger en als voorzitter bij het Willemsfonds van Leuven en het Provinciaal Verbond Vlaams-Brabant.

Voor iedereen goed doen, is onmogelijk

De politiek heeft ook zijn mindere kantjes. Zo heeft Sabine het moeilijk met het feit dat je niet voor iedereen goed kan doen. “Je moet vaak compromissen zoeken en dat wilt zeggen dat eigenlijk niemand content is”, aldus Sabine. Naar eigen zeggen heeft ze ook al wel regelmatig overwogen om ermee op te houden. Er kruipt veel tijd in je politiek engagement en Sabine moet toegeven dat politiek soms erg frustrerend kan zijn. Maar toch haalt de politieke microbe het bij haar altijd van haar twijfels. Ook haar idealisme en de toekomst van de Leuvenaar motiveren haar om zich te blijven inzetten.

Leuven met een visie?

Voor Sabine is het grootste probleem in Leuven dat het stadsbestuur geen globale visie heeft. Ze denken volgens haar te weinig op lange termijn. Daarom heeft zij dan ook het gevoel dat de stad aan het versmachten is. “Leuven is een populaire stad, wat goed is, maar er worden heel veel grote projecten uitgebouwd maar ik heb het gevoel dat de Leuvenaar in de kou blijft staan,” aldus Sabine. Die langetermijnvisie ontbreekt volgens haar op vlak van wonen, mobiliteit en kinderopvang. Ze zegt dat ze ook begint te merken dat steeds meer mensen uit Leuven wegtrekken omwille van het feit dat ze hier hun ding niet meer vinden of het gewoon zelfs niet meer kunnen betalen. “Die mensen verhuizen dan naar de randgemeentes en dat vind ik jammer.”

Hoe moet het volgens Sabine Bovend’aerde dan wel verder met Leuven? Dat lees je volgende week op LeuvenXL

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s