Uitgetest: stadsvestiaire op de Oude Markt

‘Verdikke, mijn jas ligt er niet meer!’, moet een zin zijn die al menig student heeft uitgeroepen na een avondje stappen in Leuven. 5 studenten hebben daar nu de ideale oplossing voor gevonden: de stadsvestiaire.

(Celine Baeten)

Ze gingen de mosterd halen in Nederland. Daar bestaat het concept al langer. ‘Ik begrijp niet dat het nog niet eerder bedacht is’, aldus Youri Bekhuis, een van de bedenkers. ‘Iedereen die ons aanspreekt, zegt dat hun jas al ooit gepikt is.’ Het concept is eigenlijk onderdeel van een ondernemerswedstrijd. Via die wedstrijd hopen ze investeerders aan te trekken. ‘We proberen het nu een keer, en als het een succes is willen we vanaf 1 oktober vast doorgaan met onze stadsvestiaire’, vertel Youri.

Image
De stadsvestiaire bij de start van de avond

Plaats voor 600 jassen

De stadsvestiaire biedt ruimte aan zo’n 600 jassen. ‘Als er vanavond 400 mensen hun jas hier komen weghangen, is de avond voor ons een succes’, zegt Youri. Voor de eerste testnacht houden de 5 vrienden zelf de vestiaire nog open. Maar als ze in oktober met een permanente versie zouden beginnen, is het de bedoeling om met personeel te gaan werken.

Voor en door de Leuvense student

De vestiaire is gemaakt op maat van de Leuvense studenten. Ze is open van 21u30 tot 06u ’s morgens en het kost je 1,5 euro om je jas een hele nacht veilig op te bergen. ‘We willen bewust onder de prijs van een pintje blijven’, aldus Youri. Wel wordt het vervelend als je op een koude nacht zoals donderdag een paar keer van café wisselt en dus in je T-shirt van de Oude Markt naar pakweg de Tiensestraat moet wandelen.

Geen onverdeeld succes?

Op Facebook was het project van deze 5 studenten een instant succes. Binnen de week hadden ze 700 likes. Toch stonden de Leuvense feestvierders niet rijen dik aan te schuiven bij het opengaan van de vestiaire. Uiteindelijk werden er ook maar 150 jassen in bewaring gegeven en niet de gehoopte 400. Een groepje meisjes vertelde dat ze het erg leuk initiatief vonden maar er waarschijnlijk niet direct zelf gebruik van zouden maken. ‘Nu vind ik het veel te koud om mijn jas een hele nacht achter te laten en in de zomer ga ik altijd zonder jas op stap’, vertelt een van hen. Ook een ander groepje Leuvense studentes blijft een tijdje nieuwsgierig kijken. Zij vinden het eveneens een leuk concept, ‘maar ik ben niet goed in het bewaren van bonnetjes’, aldus een van de studentes.

De leuvense studenten vinden het dus een leuk initiatief maar een onverdeeld succes was het donderdagnacht (nog) niet. Wordt vervolgd?

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s