Atmosfeer wint Interfacultaire Rockrally

IFR

Het is een jaarlijkse gewoonte onder de Leuvense studenten, de interfacultaire rockrally georganiseerd door de Landbouwkring. De finale van deze 29e editie vond voor de eerste keer plaats in het vernieuwde Depot. Tien groepen streden tegen elkaar om de titel van beste studentenband 2013.

(Lore Gillekens)

Vlotte pop/rock van High Hi

Tien groepen recenseren, daar gaan we niet mee beginnen. Maar de drie winnaars kunnen we niet onbesproken laten. High Hi, de inzending van de afdeling logopedie, ging met het brons lopen. De presentator noemde hen zijn favoriet, en terecht. Deze driekoppige pop/rock band speelde vlotte nummers en kon indruk maken op het publiek. Vooral de warme stem van zangeres Anne-Sophie Ooghe viel in goede aarde. High Hi was dan ook geen onbekende, vorig jaar ging de groep met de publieksprijs aan de haal. Enig minpuntje van hun optreden: de wat langere pauzes tussen de nummers. Ze gaven dan ook zelf toe dat het stemmen van de gitaren nog wat traag verliep.

Chaos en gitaren bij Booster Club

De jury gaf Booster Club de tweede plaats. Het trio omschrijven als “enthousiast” is een understatement. De groep liet lang op zich wachten, maar eens op het podium lieten ze zich dan ook volledig gaan. De bandleden hadden ook een hele resem Ekonomika-fans meegenomen, die de eerste rijen bezet hielden en als bezetenen meesprongen op de hevige gitaarrock van Booster Club. Naar het einde toe stond er een hele bende uitgelaten studenten op het podium te springen, of er terug af te vallen. Booster Club amuseerde zich in elk geval kostelijk. Jammer genoeg was dat voor de rest van het publiek minder het geval. Een blik in de zaal toonde een publiek met vooral bedenkelijke blikken en fronsende gezichten. De jury vond hun enthousiasme blijkbaar wél zeer aanstekelijk.

Atmosfeer als verrassende winnaar

De verrassende winnaar van de avond was Atmosfeer. Zij kwamen het meest origineel uit de hoek. Het duo ging aan de slag met een mengtafel, gitaar en saxofoon. En die combinatie bleek te werken. Ze speelden eerder jazzy lounge muziek, waarin niet werd gezongen. Het speelde zeker in hun voordeel dat de finale in het Depot doorging, en niet langer op het Hogeschoolplein. De twee jongens bleken niet de grootste entertainers. Maar hé, hun vernieuwende concept leverde hen wel de hoofdprijs op.

Afsluiter Vincent&Jules
De avond werd afgesloten met een optreden van de winnaars van vorig jaar: Vincent&Jules. Jammer voor hen werden de winnaars van de rockrally bekend gemaakt net voor hun optreden, waardoor alleen een kleine groep enthousiastelingen overbleven. Nochtans, de blijvers werden beloond. Vincent&Jules gaf een sterk optreden. Hadden ze dit jaar opnieuw meegedaan, waren ze heel waarschijnlijk opnieuw met de hoofdprijs gaan lopen.
Kortom: het was zeker de moeite waard om naar het Depot af te zakken. Het niveau lag hoog. Door het grote aantal groepen moest de avond wel al beginnen om 18u20, een uur waarop de meeste studenten hun kot nog niet uitkomen. Wat later op de avond zat de sfeer er wel goed in, elke groep had dan ook zijn eigen fanclub meegebracht. Volgend jaar de dertigste editie, benieuwd wat de Landbouwkring daarvoor uit de kast zal halen.

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s