Jazz op zondag

Elke Leuvenaar weet al lang dat het STUK dé place to be is om cultuur op te snuiven. Haast elke dag kan je in het kunstencentrum genieten van films, theater, dans of een tentoonstelling. Maar ook het STUKcafé heeft heel wat te bieden voor de cultuurliefhebber. Ikzelf kende het STUKcafé voornamelijk van de hippe ClubStuk-feestjes en het jaarlijkse legendarische openingsfeest, maar je kan er ook regelmatig genieten van livemuziek.

Met jazz op zondag trekt STUKcafé volop de cultuurkaart. Het concept is even simpel als geniaal: elke zondagavond kan je genieten van een gratis jazzoptreden in het café.

 (Eveline Matthysen)

Afgelopen zondag ging ik voor het eerst een kijkje nemen. Aangezien ik geen jazzkenner ben was ik erg benieuwd naar wat deze avond voor mij in petto zou hebben. Op het programma stond het David Thomaere trio, niet zomaar de eerste de beste zo leerde google mij. David Thomaere is een beloftevolle jonge pianist en kreeg afgelopen maandag de Toots Thielemans jazz award toegekend. Dat belooft!

Beluister hier een stukje muziek van David Thomaere:

Het bleek een erg leuke avond, ideaal om uit te blazen na een vermoeiend weekend! Je hoeft ook helemaal geen die-hard jazzfan te zijn om hiervan te genieten, de muziek is erg toegankelijk. Alleen al voor de sfeer is het zeker de moeite om eens een zondagavond uit je luie zetel te komen. Door de gedempte warme lichten en de kleine tafeltjes werd het café ondergedompeld in een loungy sfeertje waar de zwoele jazzmuziek natuurlijk perfect bij aansloot.

Tip: kom zeker op tijd want anders wordt het vechten voor een plaatsje.

Waar: STUKcafé, Naamsestraat 96
Wanneer: elke zondag vanaf 21:00
Prijs: gratis!
Bekijk het volledige programma hier

3 gedachten over “Jazz op zondag”

  1. Ik ben er dit jaar nog niet geraakt, maar wat mij altijd stoorde aan jazz op zondag in het stuk is dat het standaard een afspraak plaats is voor de vele Erasmus studenten in Leuven (Hoe dat komt weet ik niet). Op zich plezant maar veel van deze mensen komen niet voor de muziek maar voor een babbel met als gevolg dat als je niet dichtbij de muzikanten zit je amper iets kan horen door het vele gepraat.

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s