Krua Thai

Reizen is mijn passie en ik doe niets liever dan nieuwe culturen en landen ontdekken. Maar als het over eten gaat, ben ik erg conservatief opgevoed. Een standaard maaltijd bestaat thuis uit vlees, patatten en groenten. Sporadisch eten we wel eens rijst of pasta, maar dat is eerder uitzondering dan regel. Mijn zus vertrekt deze week echter voor 6 weken naar Azië. Mijn mama vond dat de ideale gelegenheid om eens iets gek te doen en met het gezin Thais te gaan eten.

(Celine Baeten)

Vorige week zijn we dus met z’n vijven gezellig gaan uiteten in de Krua Thai in de Brusselsestraat. Je moet goed opletten dat je het niet voorbij loopt. Langs buiten valt het restaurant namelijk niet erg op. Het eerste wat mij opviel bij het binnengaan, was dat het er erg druk was voor een doordeweekse donderdagavond. Dat kon alleen maar een goed teken zijn!

Een Thaise serveerster, compleet met traditionele klederdracht, begeleidde ons naar onze tafel. Eenmaal plaatsgenomen had ik de tijd om het interieur wat in me op te nemen. In de Krua Thai zijn ze erin geslaagd om een Thaise sfeer te creëren zonder in Aziatische kitsch te vervallen. Het is er gezellig en sfeervol ingericht. Boven onze tafel hangt een staatsportret van de Thaise koning. Dat is afgewerkt met glitters en gouden randjes. Toch een klein beetje kitsch dan.

Tijd om de menukaart te bestuderen. Aanvankelijk met een bang hartje. Mijn Thais is namelijk niet schitterend maar dat bleek nergens voor nodig. De Thaise benamingen waren telkens voorzien van een Nederlandse tegenhanger. Oef! De kaart bleek erg uitgebreid. Voor een leek als mezelf was het dus niet makkelijk kiezen! Ik besloot dan ook om als voorgerecht voor het assortiment Krua Thai te gaan. Ik had geen idee wat dat precies zou inhouden maar de serveerster verzekerde me dat het een beetje van alles wat zou zijn. Een kwartiertje later verscheen ons voorgerecht. Mijn assortiment bestond uit 4 verschillende soorten vlees: een kippensaté, mini-loempia’s en nog 2 soorten vlees die ook in bladerdeeg gedraaid waren. Daarbij kreeg ik 4 verschillende sausjes en een prachtig gedecoreerd slaatje. Nooit gedacht dat je zulke mooie vormen uit een wortel kon snijden of van een raap een mooie bloem kon maken. Mijn voorgerecht was een schot in de roos! Het was erg lekker! De verschillende dipsausjes waren ook echt een meerwaarde. Ik keek al uit naar het hoofdgerecht!

Als hoofdgerecht had ik voor Gang Kari Kai geopteerd. Kip met Thaise currysaus, kokosmelk en aardappeltjes (om het toch een beetje Vlaams te houden). Ik was veilig voor kip gegaan omdat ik wat schrik had dat ik een te pikant gerecht geserveerd zou krijgen Dat bleek niet helemaal de juiste keuze te zijn. De kip was lekker mals en het was zeker niet slecht, maar de scampi’s van mijn zus zagen er stukken beter uit. Bij ons gerecht werd er een grote kom rijst geserveerd waar iedereen naar eigen believen van kon opscheppen.

Het was dus absoluut een geslaagd experiment! Ik heb lekker gegeten en dat bovendien voor relatief weinig geld! In totaal heeft het mij ongeveer 30 euro gekost.

 

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s